home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Ghid de utilizare a ziaristului în trustul lui Voiculescu

Ghid de utilizare a ziaristului în trustul lui Voiculescu

Share

Stelian Negrea a lucrat până de curând în trustul Intact, având funcţia de senior editor Antena 3. De două luni ocupa o poziţie-cheie: era coordonatorul Departamentului de Investigaţii al grupului media.

citeste si: STAREA PRESEI – LITIGIUL MEU CU ACTIVE SOFT: Anexa la contract privind fidelitatea (I)

Un fel de “poliţie secretă” – investigaţii politice şi economice – care trebuia să adune informaţii despre firme şi oameni politici. De la putere.

foto: EvZ

Investigaţiile vizau subiecte solicitate expres de conducerea trustului Intact şi erau publicabile în oricare din mediile trustului – TV, on-line sau print. Stelian Negrea a dezvăluit cum, la comanda cui şi în ce scop se făceau anchetele jurnalistice.

“Departamentul de Investigaţii media se subordona conducerii Intact. Au fost presiuni editoriale şi comenzi în două luni cât nu mi-am luat în 10 ani de presă”

, a declarat Negrea pentru EVZ. 

Voiculescu cerea prin contract supunere totală

Fostul jurnalist a povestit la ce presiuni editoriale erau supuşi angajaţii Intact. Voiculescu voia de la jurnaliştii să execute orice ordin fără crâcnire.

“Prin contract – dacă îl semnam – orice mi-ar fi spus nu puteam să refuz. Mergi la firma cutare, strânge informaţii despre cutare firmă sau cutare om politic care, evident, era de la putere – nu puteam să spun «NU». Te transformau într-un accesoriu la brelocul lor”

, povesteşte Stelian Negrea.

Conform contractului pe care i l-a oferit trustul Intact, la punctul 3.7 angajatul “are obligaţia să se conformeze tuturor cererilor, instrucţiunilor şi reglementărilor Beneficiarului (SC Intact Media Grup – n.r.)”. 

Defăimarea lui Voiculescu costă 100.000 de euro

Era vorba de un adevărat sistem prin care jurnaliştii trebuiau să se supună total şi să execute comenzile, sub sancţiunea unor daune care nu se limitau la desfacerea contractului.

Vezi AICI contractul integral

Nerespectarea acordului implica sancţiuni de 100.000 de euro. De exemplu, dacă nu respectau clauza de confidenţialitate şi dezvăluiau detalii despre modul de lucru. Clauza trebuia respectată încă 3 ani de la încheierea contractului.

sursa: EvZ

Share