George Simion. Portretul unui diversionist de meserie

Share

George Simion a apărut în spaţiul public românesc asemeni unei construcţii artificiale şi credem că exact aşa şi este.

Prima apariţie publică a lui George Simion a fost un atac abominabil la adresa Pieţei Universităţii 1990. Simion susţinea că este în fruntea unei mişcări continuatoare a PU 90.

În realitate, comportamentul lui public era foarte asemănător cu diverse caşete comportamentale ale celor pe care Regimul Iliescu îi trimitea, la începutul anului 1990, în timpul protestelor civice, ca să discrediteze civismul în evoluţie, în acele timpuri.

În 2009, acest barbar civic a venit, de ziua lui Ion Iliescu, la reşedinţa acestuia, cu lumânări:

Urmăriţi-l pe individ cum provoacă, apoi se uită cercetător, iscoditor la jandarmi, cu mâinile-nfundate-n buzunare, insolent, aşteptând să vadă reacţia acestora, provocator. Totul este controlat, pe efecte scontate.

Scopul era discreditatea dreptei civice democrate, într-un moment în care aceasta era în avans politic şi slujea exact inversului idealurilor pe care le clama aparent. Lucrurile au continuat în aceeaşi manieră.

De exemplu, cum aminteşte Mediafax: aţi văzut vreodată golani de Piaţa Universităţii să arunce cu bani în Ion Iliescu? Nici vorbă, nu era în repertoarul lor, ba, din contră, un coleg constănţean, Paul Pîrvu, fusese făcut de Iliescu “Măi, animalule”, cuvinte care s-au transformat şi într-un cântec. Cum se observă, nici o jignire, doar un cântec:

În anul 2012, diversiunea a continuat. Adevărata paradigmă în care evolua România era cea a revenirii la putere a PSD. O parte dintre manifestanţii (mai puţin violenţi) din ianuarie 2012, la care s-a adăugat şi o altă parte, au început, sub conducerea aceluiaşi George Simion, protestele “Basarabia, pământ românesc“, gestionate de platforma aşa-zis unionistă Acţiunea 2012, fondată în 2011.

Ce făceau acei domni păcăliţi de şarada lui George Simion? Printre altele, de mai multe ori s-au primblat cu steaguri tricolore, cu sobor de preoţi, între frontiera cu Rep. Moldova şi clădirea Universităţii din Bucureşti.

Chiar şi simpla abordare de acest tip duce cu gândul la încercarea de magnetizare religioasă şi patriotică, simultan, a oamenilor, adică una dintre metodele interbelice de acţiune ale legionarilor. iar dacă ne uităm mai încoace, în vremurile noastre, legionarii aceştia de acum sunt pilotaţi de Rusia.

Lucrurile au continuat să se amplifice inexplicabil. Prin 2015, George Simion a început să-şi mişte fizicul şi metodele la limita huliganismului în Republica Moldova, vezi, Doamne, militând pentru unire.

Avea prozeliţi deja: 200 de tineri cu măşti l-au întâmpinat pe premierul Ponta, la Chişinău, având pe feţe măşti cu faţa lui George Simion. Şi iar facem un racursi în prezent, la liderul AUR Moldova, un puşti al cărui nume nu are importanţă: are exact aceleaşi metode militant ca George Simion.

Să fie întâmplător? Deloc. Este credinţa mea şi o spun: George Simion a fost în permanenţă pilotat de Moscova. Să ne amintim seria de emisiuni “România 2019” a lui Cozmin Guşă, de pe Realitatea TV, din care George Simion, pe atunci candidat independent la europarlamentare, era nelipsit.

Şi acum să ajungem la acest moment. De Republica Moldova se apropie un vot decisiv pentru viitorul politic al Chişinăului: alegerile legislative anticipate. Propaganda Rusiei susţine de ani de zile că Bucureştiul fascist vrea să intervină în Republica Moldova şi că unioniştii sunt un pericol şi sunt nişte huligani.

Dar Moscova ştie de mult că a spune despre civilizata Maia Sandu, ori despre spilcuitul Andrei Năstase, ponderat, care îşi drămuieşte fiecare cuvinţel, că sunt fascişti români nu e deloc credibil şi electoratul dintre Prut şi Nistru nu poate crede aşa o bazaconie.

Iar atunci, de ani de zile, a fost antrenat George Simion. Şi ca el şi alţii. Este o încercare disperată a partidei ruse din Moldova de a recupera ceea ce a pierdut. Iar AUR-ul lui George Simion, gonflat în România, a fost menit să facă proaşc în Republica Moldova.

Puteam să scriu o cronologie pe puncte a faptelor de arme ale huliganului politic George Simion. Nu am făcut. Se poate rezolva. Deocamdată, vă spun doar atât: nu vă lăsaţi păcăliţi, băiatul e de meserie. E maskirovka.

Share