home EVENIMENT, POLITICA Generalul Degeratu, fost şef SMG: Vom avea soldaţi ruşi la Prut!

Generalul Degeratu, fost şef SMG: Vom avea soldaţi ruşi la Prut!

Share

Generalul Degeratu, fost şef al Statului Major al Armatei Române, unul dintre cei mai consecvenţi în avertismente privind pericolul militar rus, revine cu un nou avertisment.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Situația regională este dificilă, dar nu există o amenințare directă la adresa România. Documentele NATO din 2014 încoace vorbesc despre agresivitatea Rusiei, după ce s-a vorbit de asertivitate.

În Țara Galilor și Polonia, NATO a admis că este vorba de un risc. Nu suntem simetrici cu SUA în ceea ce privește documentele strategice. Declarațiile oficialilor români au fost că nu există amenințări militare externe la adresa României.

Pericolele identificate au fost interne, respectiv corupția. Asta în condițiile în care Rusia a catalogat NATO drept o amenințare la adresa securității sale și a anunțat că va acționa pentru eliminarea ei.

În 2012, SUA au decis dezangajarea militară din Europa. După intervenția Rusiei în Georgia s-a dovedit că Parteneriatul strategic al acestei țări cu NATO nu are nicio valoare militară. Până la articolul 5, Tratatul NATO are patru articole care spun că apărarea națională este apanajul statelor naționale.

Din 2014, Rusia este în proces de trecere de la starea de pace la starea de război. Taie bucățică cu bucățică din drepturile noastre și din teritoriul unor state. Care a fost reacția noastră? ”Nu există amenințări militare externe la adresa României”.

Nu ne băgăm în ciorba Rusiei. Ok, s-ar putea să fim în meniu la felul trei. România a renunțat la apărarea națională și ajută NATO să apere România. Dușmanul e aici și acționează împotriva noastră.

Scopul este destructurarea teritorială a României. Ne-am bucurat că Putin ne-a scăpat de oligarhii de la Chișinău, dar este, din păcate, o chestiune de timp până ce vom avea soldați ruși la Prut”, a atras atenția gen.Degeratu.

Trebuie să înceteze războiul româno-român, politic”, a continuat generalul Degeratu.

Aceste programe de înzestrare sunt frumoase, dar ele vor mai dura vreo 5 ani. Soluția este dislocarea a două escadrile de F-16 din Germania și Italia în România, dislocarea a cel puțin două divizii de rachete ”Patriot”, dar și transferarea unui vas de luptă de dimensiuni mai mari.

Avem 3 nave. Le putem înzestra cu rachete de coastră, cu rază de 300- 500 km, de pe nave americane, care se dezafectează. Nu încălcăm niciun tratat. Suntem într-o situație tragică, nu dramatică, din punct de vedere al ființei naționale. Putem face asta, dacă convingem aliații că este și în interesul lor”, și-a încheiat pledoaria Constantin Degeratu.

Share