Gelu Voican a fost montat de PSD, sfidător, la Institutul Revoluţiei

Share

Trimis în judecată în Dosarul Mineriadei şi implicat direct în afacerea confiscării Revoluţiei Române de la 1989. Acesta este Gelu Voican Voiculescu, noul director al Institutului Revoluţiei, aflat în subordinea Senatului României. Aici a fost pus, ca o sfidare, de coaliţia PSD-ALDE.

Voican a fost sprijinit pentru această funcţie de alt petent din dosarele grele, Cazimir Ionescu, numit anterior de PSD la CNSAS.

Petre Roman, Gelu Voican şi Stănculescu, la rând la Mineriada

Gelu Voican îl înlocuieşte pe Claudiu Iordache

Surse interne au declarat pentru Adevărul că fostul director, Claudiu Iordache, a fost schimbat după o acţiune în forţă. Aceasta a fost pusă în practică de gruparea Cazimir Ionescu – Voican Voiculescu – Vasile Cuteanu – Răzvan Teodorescu.

Salariul lui Voican va fi de 7.359 de lei lunar. Conform legii, Colegiu Naţional alege un director pe o perioadă de 5 ani. Mandatul lui Claudiu Iordache, unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara, expira în 2019.

Voican Voiculescu şi Cazimir Ionescu nu treceau cu lunile pe la şedinţele Institutului, dar de la începutul anului au fost nelipsiţi. Ba, chiar au format şi un grup de analiză a activităţii IDDR, au declarat surse bine documentate din IDDR.

Share