home CORUPTIE, POLITICA Gabriela Firea vrea să-i dea lui Costică Constanda 15.000 mp, în Satul Francez

Gabriela Firea vrea să-i dea lui Costică Constanda 15.000 mp, în Satul Francez

Share

Gabriela Firea doreşte să îi dea omului de afaceri Costică Constanda un teren de 15.000 de metri pătrați, în Satul Francez, și construcțiile de pe acesta.

Totul – în contul sumei de 115 milioane de euro, pe care trebuia să i-o plătească, ca urmare a sentinței definitive a Instanței Supreme. Proiectul era pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București.

„Suntem notificați că pe data de 3 august conturile Primăriei Capitalei vor fi blocate în totalitate. Nu vom mai putea face plăti nici pentru domeniul medical, nici pentru domeniul social, nici pentru subvenții la transportul public, la termoficare și nici în celelalte domenii de activitate.

Sunt procese care durează de 16 ani de zile, deci nu este vina mea sau a dumneavoastră. Trebuie să plătim 115 milioane de euro avocaților familiei Costanda. E o problemă de 16 ani nerezolvată care a picat acum pe noi, în plină pandemie”, a spus primarul general, Gabriela Firea, la începutul ședinței CGMB.

Firea a precizat că este o sentință judecătorească definitivă, iar dacă nu se transformă această sumă într-o suprafață de 15.000 mp din Satul Francez, pe 3 august se închid conturile primăriei.

Consiliul General a respins din nou, în şedinţa de miercuri, proiectul de hotărâre privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez. S-au înregistrat 23 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi zece abţineri, însă pentru a fi adoptat proiectul era nevoie de votul favorabil a 34 de consilieri municipali, adică cel puţin două treimi din numărul total (51).

Share