home CORUPTIE, POLITICA Gabriela Firea se plânge că Guvernul nu-i dă destui bani să şpăguiască

Gabriela Firea se plânge că Guvernul nu-i dă destui bani să şpăguiască

Share

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că suma alocată de Guvern pentru bugetul municipiului Bucureşti nu are cum să acopere toate nevoile şi complexitatea problemelor din Capitală.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

“Am încercat, deşi suma e mică, să o distribuim ca să nu fie sincope în principalele domenii. (…) Cea mai mare sumă – peste 500 milioane de euro – este pentru fluidizarea traficului”, a spus Firea în şedinţa CGMB de vineri, pe a cărei ordine de zi se regăseşte proiectul de hotărâre privind bugetul general centralizat propriu al municipiului Bucureşti pe 2020.

Ea a menţionat că în proiectul de buget pentru servicii publice – termoficare, iluminat, apă, canal – sunt prevăzuţi peste 200 milioane de euro, pentru sănătate – peste 100 milioane de euro, în domeniul protecţiei sociale – peste 100 milioane de euro, pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic – 45 milioane de euro.

“S-a vorbit foarte mult de când sunt primar că se organizează evenimente (…). Nu (sunt – n.r.) mai multe decât în marile oraşe conduse de primari parte a unui partid guvernământ care au dreptul să organizeze (…). Numai la Bucureşti nu avem voie să organizăm nimic”, a spus Firea, precizând că sunt 28 de instituţii culturale în Bucureşti.

Ea a solicitat să i se spună ce teatru sau muzeu să închidă. “Să ne spună stimabilii domni la putere, la Guvern (…) cu care să începem”, a mai declarat Firea.

Potrivit acesteia, nu are legătură “o sumă infimă pentru evenimente culturale sau de relaxare” şi “sumele uriaşe necesare” pentru reabilitarea reţelei de termoficare, infrastructură etc. Firea a subliniat că nu a neglijat niciodată aceste domenii.

Share