Gabriela Firea, noi aberaţii. Opoziţia să fie de acord cu programul de guvernare

Share

Gabriela Firea, liderul PSD Bucureşti, fost primar general, rescrie regulile de funcţionare a democraţiei, aşa cum numai o pesedistă poate să o facă.

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a redefinit funcționarea democrației parlamentare, la sediul central al PSD.

Ea a spus că toate partidele vor trebui să fie de acord cu programul de guvernare al PSD, dacă PSD va avea cel mai mare număr de parlamentari, după 6 decembrie.

„Să presupunem că veți fi primul partid votat pe 5 decembrie, iar scorul va fi departe de 50%, pentru formarea unei majorități, cu cine veți negocia?”, a fost întrebată Firea.

Răspunsul prim-vicepreședintelui PSD a fost halucinant.

„Dacă noi vom avea cel mai mare număr de parlamentari, este normal ca celelalte formațiuni să fie de acord cu programul nostru de guvernare. Pentru că întotdeauna partidul cu scorul cel mai mare își impune programul de guvernare, nu partidul care are un număr mai mic de voturi.

Se poartă discuții și negocieri în ce privește portofoliile guvernametale, dar nu în ce privește viziunea clară de guvernare, în special în domeniul Sănătății, Educației și Economiei, nu vrem să abdicăm. Să ne întoarcem iar la ce se întâmplă acum, totul închis?”, s-a întrebat retoric Gabriela Firea.

La rândul său, Marcel Ciolacu a declarat în repetate rânduri că PSD va câștiga alegerile, prin urmare președintele Iohannis va fi obligat să desemneze un premier din partea PSD, chiar dacă acest partid nu va avea majoritate.

Pe lista premierilor PSD se află Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Vasile Dîncu.

Share