home CORUPTIE, POLITICA Gabriela Firea: Conturile Primăriei Capitalei sunt blocate

Gabriela Firea: Conturile Primăriei Capitalei sunt blocate

Share

Gabriela Firea şi-a atins propriul nivel de maximă competenţă şi acum îşi arată toată incompetenţa, în întreaga sa splendoare: Capitala este cu conturile blocate.

Acesta încă nu este falimentul. Faliment este atunci când nu mai ai bani ca să faci plăţile, deci intri în încetare de plăţi. Bucureştiul are încă bani, dar conturile i-au fost blocate, în contul datoriei din Dosarul Constanda.

Primăria Municipiului Bucureşti anunță că a fost informată de către Trezorerie despre depunerea unui dosar de executare, creditor fiind Costică Constanda.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că în acest moment conturile Primăriei sunt blocate, iar municipalitatea trebuie să-i returneze lui Costanda 115 milioane de euro.

„Primăria Municipiului Bucureşti a fost informată astăzi, 7 august, prin adresa nr. 45.847/07.08.2020 a Trezoreriei Municipiului Bucureşti, despre depunerea dosarului de executare nr. 202/EP/2018 emis de BEJ Peticaru Eduard, debitor Municipiul Bucureşti prin primar general, creditor fiind Constanda Costică, Constanda Maria”, informează PMB, prin intermediul unui comunicat, citat de Agerpres.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că PMB trebuie să-i returneze lui Costică Constanda 115 milioane d eeuro, ceea ce reprezintă 20% din bugetul anual al Capitalei.

„În acest moment, conturile Primăriei Capitalei sunt blocate, iar proiecte de importanţă majoră pentru dezvoltarea Bucureştiului sunt puse în pericol. Mă refer aici la obiective de investiţii precum Spitalul Metropolitan, Pasajul Ciurel, Pasajul Doamna Ghica sau Prelungirea Ghencea.

Este o situaţie dificilă pentru Bucureşti, trebuie să punem în aplicare o sentinţă definitivă şi irevocabilă a instanţei, pronunţată în anul 2019, după procese care au durat 20 de ani. Sunt decizii pe care nu le-am luat noi, dar pentru care trebuie să plătim. Municipiul Bucureşti trebuie să-i returneze lui Costică Constanda 115 milioane euro, ceea ce reprezintă 20% din bugetul anual al Capitalei”, a precizat Gabriela Firea.

Ea a menţionat că va supune din nou aprobării Consiliului General al Capitalei, în următoarea şedinţă, un proiect de hotărâre care să remedieze această problemă.

„Deşi am luat toate măsurile prevăzute de legislaţia în vigoare şi am făcut deja plăţi eşalonate de aproximativ 17 milioane euro, am ajuns în situaţia în care Costică Constanda a pus poprire pe conturile Municipiului Bucureşti.

Pentru a ieşi din această situaţie de criză, voi supune din nou aprobării CGMB, în următoarea şedinţă, un proiect de hotărâre care să remedieze această problemă”, a arătat Gabriela Firea.

Potrivit PMB, pentru a putea respecta sentinţa definitivă şi irevocabilă în procesul cu Costică Constanda, primarul general a supus spre aprobare, în patru şedinţe succesive ale Consiliului General al Municipiului Bucureşti, un proiect de hotărâre prin să se reducă suma totală datorată cu aproximativ 40%.

„Proiectul de hotărâre a fost respins de fiecare dată, iar pentru a fi aprobat era nevoie de votul a 2/3 din numărul total al consilierilor generali. Din bugetul Municipiului Bucureşti sunt suportate cheltuieli de importanţă strategică privind alimentarea cu energie termică, transportul în comun, iluminat public, funcţionarea celor 19 spitale aflate în coordonarea Municipalităţii, proiectele de investiţii în infrastructură”, a subliniat sursa citată.

Share