home CORUPTIE, POLITICA Gabriela Bîrsan, fost magistrat achitat pentru fapte de corupţie, la Ministerul Justiţiei?

Gabriela Bîrsan, fost magistrat achitat pentru fapte de corupţie, la Ministerul Justiţiei?

Share

Fosta judecătoare Gabriela Bîrsan ar fi noua propunere a PSD pentru Ministerul Justiției. Bîrsan a fost trimisă în judecată de DNA și achitată definitiv anul trecut.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Viorica Dăncilă a declarat că își dorește să nominalizeze „tot o persoană din rândul magistraților” pentru funcția de ministru al Justiției.

Curtea Constituțională a decis că președintele Klaus Iohannis trebuie să o revoce din funcție pe Ana Birchall.

Gabriela Bîrsan, trimisă în judecată pentru corupție

Judecatoarele Gabriela Birsan si Iuliana Pusoiu de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au fost trimise in judecata, in stare de libertate, de catre procurorii DNA, fiind acuzate de mai multe infractiuni, printre care si luare de mita.

In acest dosar, a fost dispusa trimiterea in judecata, in stare de libertate, a 8 persoane:

1. Iuliana Pusoiu, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de contencios administrativ si fiscal, la data faptelor, in sarcina careia s-au retinut in concurs:
– 2 infractiuni de luare de mita;
– uz de fals;

2. Victoria Gabriela Birsan, presedinte al Sectiei de contencios administrativ si fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la data faptelor, in sarcina careia s-au retinut in concurs:
– 2 infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, avand drept consecinta obtinerea unui folos necuvenit, pentru sine sau pentru altul, in forma continuata;
– luare de mita ;
– folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii;
– trafic de influenta;

3. Claudia Silinescu Gherbovan, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, la data faptelor, in sarcina careia s-au retinut in concurs:
– complicitate la dare de mita;
– complicitate la spalarea banilor;
– 2 infractiuni de spalare a banilor;
– complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, avand drept consecinta obtinerea unui folos necuvenit, pentru sine sau pentru altul;
– cumparare de influenta;

4. Radu Silinescu Gherbovan, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, la data faptelor, in sarcina caruia s-au retinut in concurs:
– 2 infractiuni de dare de mita;
– 2 infractiuni de spalare a banilor;
– instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata;

5. Gabriel Chiriac, om de afaceri, la data faptelor, in sarcina caruia s-au retinut in concurs:
– cumparare de influenta;
– 2 infractiuni de spalare a banilor;

6. Florian Ionescu, angajat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, la data faptelor, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de marturie mincinoasa;

7. Anton Pandrea, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, sectia penala, presedinte al sectiei penale a instantei supreme, la data faptelor, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de favorizare a faptuitorului;

8. Corina Corbu, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de contencios administrativ si fiscal, la data faptelor, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de complicitate la favorizarea faptuitorului;

DNA precizeaza ca in acest dosar s-a dispus luarea masurilor asiguratorii asupra unor bunuri apartinand Victoriei Birsan, Iulianei Pusoiu, Claudiei Silinescu Gherbovan si lui Radu Silinescu Gherbovan.

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

Procurorii au beneficiat in aceasta cauza de sprijin de specialitate din partea SRI.

Share