Gabriel Oprea: Nu am ştiut pe loc că s-a petrecut un accident

Share

Gabriel Oprea a declarat de puţin timp că nu a ştiut că a avut loc un accident şi că a aflat abia ulterior, precum şi că nu a încălcat legea cu dispozitivul de pază.

Astfel, vicepremierul pentru Securitate Naţională Oprea, ministru de Interne, lider al UNPR, se spală pe mâini de orice vinovăţie, la aproape şase zile de la producerea morţii poliţistului Bogdan Gigină, din coloana sa oficială.

Declaraţia lui Gabriel Oprea a început demagogic:

Pe 20 octombrie, s-a petrecut o tragedie: polişţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa în misiune şi nimic din ceea ce spunem şi facem nu poate alina durerea familiei.

Apoi, Oprea şi-a justificat tăcerea din toată săptămâna trecută:

Din respect pentru familia îndurerată, am ales să nu fac declaraţii publice după accident sau înaintea înmormântării. Poliţia a oferit date.

Nu se înţelege de ce Gabriel Oprea a tăcut din respect. Dacă ar fi vorbit, ar fi trebuit să spună despre Gigină sau / şi familia acestuia lucruri ruşinoase, care ar fi întinat memoria dispărutului?

Apoi, Oprea s-a acoperit în continuare, pentru următorul tronson temporar de tăcere:

S-a deschis o anchetă penală, astfel că ulterior nu puteam oferi alte informaţii sau răspunsuri.

Şi nici acum nu poate. A urmat o altă secvenţă, de parare frontală a “acuzaţiilor iresponsabile ale unor lideri politici“. Urmează un segment de patru fraze fusion între elementele clar delimitate anterior (observaţiile noastre cu profondo rosso):

Regretăm toţi din MAI pierderea acestuia (n.n.: a lui Gigină). Normal, la scandalul care a ieşit, vă cade partidu-n cap. MAI, structurile subordonate pun la dispoziţia parchetului toate documentele solicitate. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti susţine contrariul, că nu aţi pus la dispoziţie toate documentele ceruteAccidentul s-a petrecut în timpul unei deplasări desfăşurate în scop profesional. În scop profesional v-aţi întâlnit cu Piedone la un restaurant din Băneasa? Detaliile au fost puse la dispoziţia parchetului. Nu ne îndoim.

Oprea nu se opreşte

Avem apoi o secţiune de descriere a evenimentului din trafic:

La un moment dat, coloana s-a oprit. Nu am ştiut de ce. Nu am ştiut că a fost accident. Maşina în care mă aflam a pornit de pe loc. Abia după ce depăşisem locul accidentului am aflat ce s-a întâmplat.

Şi a mers înainte, fără să se oprească. Aseară, pe Realitatea TV, liderul Sindicatului Poliţiştilor Sed Lex, Florin Vîlnei, a declarat că Gabriel Oprea s-a oprit, a văzut ce s-a întâmplat şi a chemat SMURD, după ce a dat mai multe telefoane şi a vorbit personal cu Raed Arafat. Cine minte? Aceasta şi pentru că Oprea a informat acum câteva minute şi că…

Echipajul SMURD a ajuns la faţa locului în mai puţin de patru minute.

Dacă Oprea ar fi chemat personal SMURD, logic ar fi fost să spună: “Am chemat personal SMURD“. Dar dacă o făcea dezvăluia că a ştiut de accident. Cineva minte. În fine, declaraţia se încheie cu penibilul şi clasicul…

Speculaţiile potrivit cărora în activitatea mea aş fi încălcat legea sau aş fi utilizat dispozitivul de pază şi protecţie în trafic în mod ilegal sunt neîntemeiate.

Azi e mare sărbătoare creştină: Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir. Mâine la fel: Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, ale cărui moaşte se află în Catedrala Patriarhală…

Share