FRJ MediaSind salută reluarea dialogului social în Agerpres!

Share

Comitetul Executiv al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind salută decizia primului ministru Victor Ponta de a schimba conducerea Agenţiei Naţionale de Presă Agerpres “…în urma numeroaselor sesizări primite din partea unor asociaţii profesionale ale jurnaliştilor, naţionale şi internaţionale, care acuză abuzurile conducerii Agerpres împotriva angajaţilor agenţiei” – potrivit comunicatului de presă al Guvernului.

Totodată, Comitetul Executiv a luat act şi de validarea, în data de 25 februarie 2013, în şedinţă comună, de către Camera Deputaţilor şi a Senatului, a noului director general al ANP Agerpres, Alexandru Ion Giboi.

Având în vedere această decizie, FRJ MediaSind apreciază deschiderea către reinstaurarea păcii sociale în cea mai mare agenţie publică de presă, demonstrată de către noul director general în cadrul unei prime întâlniri principiale cu conducerea Sindicatului Jurnaliştilor Profesionişti, organizaţie semnatară a Contractului Colectiv de Muncă din ANP Agerpres.

Totodată, FRJ MediaSind susţine revenirea prestigioasei agenţii, cu o vechime de peste 130 ani în slujba statului român, la statutul de veritabilă instituţie europeană de presă, în care jurnaliştii să fie trataţi ca adevăraţi profesionişti şi nu ca slujbaşi politici dintr-o feudă a unor grupuri de interese.

Sperăm că principiile statuate în cadrul primelor discuţii cu noua conducere profesionistă să fie respectate, în acord cu principiile europene de dialog social şi Convenţiile Organizaţiei Internaţionale a Muncii.

Pe această cale, FRJ MediaSind şi Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti mulţumesc tuturor celor care, în decursul acestor ani de conflicte cu administraţia Roşca, au sprijinit cauza angajaţilor Agerpres: Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor, Federaţia Europeană a Jurnaliştilor, Uniunea Generală a Sindicatelor din România – UGSR, Comitetul Sectorial Mass-Media, Patronatul Presei din România ROMEDIA, Active Watch – Agenţia de Monitorizare a Presei, Centrul de Jurnalism Independent, Uniunea Ziariştilor din România, site-urile ReporterVirtual.ro şi StareaPresei.ro, Mediaddict, emisiunea tv By Alexa de pe Naşul TV etc.

Dorim să mulţumim, în mod deosebit, membrilor de sindicat care au rezistat presiunilor directe şi individuale ale administraţiei de a părăsi organizaţia sindicală, dar şi angajaţilor din agenţie care s-au opus cu mijloacele legale abuzurilor camarilei Roşca.

Comitetul Executiv al FRJ MediaSind,
Cristi Godinac, Preşedinte

Share