Frica pune stăpânire din nou pe bursele lumii

Share

Euforia nu a durat decât o zi.  Bursele europene închid în cădere liberă, în vreme ce New York–ul se prăbuşeşte cu 3,7%, atacând suportul de 10.800 puncte, pragul sub care căderea devine incontrolabilă. Toate pieţele sunt cuprinse de neîncrederea în eficacitatea măsurilor FED.

Bursa din Bucureşti scapă pentru că a închis la timp. Primele semne le-au dat pieţele contractelor la termen pe indici americani care anunţau căderea.

Explicaţiile erau căutate în divergenţa dintre membrii board-ului Federal Reserve privind prelungirea regimului de refinanţare a economiei americane la dobânzi aproape de zero.
Preşedinţii a trei bănci de emisiune din cele 12 din sistemul Fed (Dallas, Minneapolis şi Philadelphia) s-au îndoit de eficacitatea măsurii şi au votat împreună. În această dimineaţă s-a aflat şi aszfel au reizbucnit temerile că economia americană nu a învins  definitiv recesiunea, şi că datoria SUA va submina mai departe revenirea la creştere.

Bursele sunt în picaj din nou. Frica vine din Franţa

Indicele Bursei din New York, Dow Jones industrial DJIA, a deschis în cădere cu peste 2% şi  scade în continuare. La ora 17,12 (ora noastră), scădea cu 3,31%, atacând suportul de la 10.800 puncte… tot pe Money.ro

Share