home EVENIMENT, POLITICA FOTOGALERIE Cum arăta poliţistul nonconformist Traian Berbeceanu acum 20 de ani

FOTOGALERIE Cum arăta poliţistul nonconformist Traian Berbeceanu acum 20 de ani

Share

Traian Berbeceanu este un exemplu despre ce caută acum, în general, instituţiile de forţă occidentale: tip nonconformişti, capabili să gândească outside the box.

Ca apariţie, Berbeceanu a dus întotdeauna cu gândul la poliţistul portretizat de Al Pacino, în memorabilul film “Serpico”.

Traian Berbeceanu, actualul prefect al Capitalei, reprezenta o apariţie pitorescă în rândul poliţiştilor hunedoreni, în anii 2000.

La începutul anilor 2000, Traian Berbeceanu, atunci şef al Serviciului de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog (SCCOA) Hunedoara, se distingea adesea de colegii săi poliţişti prin stilul său nonconformist pe care îl afişa în timpul apariţiilor sale publice.

Această prezentare necesită JavaScript.

Hainele sport şi hanoracele erau aproape nelipsite din vestimentaţia actualului prefect al Capitalei, fie la locul de muncă, fie la conferinţele de presă.

Traian Berbeceanu purta chiar şi un cercel în urechea stângă, arată fotografiile realizate de Traian Manu în 2005, conform Adevărul.

În timpul apariţiilor publice din prezent, Traian Berbeceanu a fost nevoit să renunţe la stilul vestimentar cu care şi-a obişnuit cunoscuţii în vremea în care se remarca în munca de poliţist, preferând costumele elegante.

Traian Berbeceanu a lucrat în Poliţie timp de 25 de ani, până la pensionarea sa din 2018 şi a condus Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia între anii 2005 şi 2013, până la punerea sa sub învinuire.

În 2007 a primit distincţia de poliţist al anului în România pentru destructurarea mafiei fierului vechi din Hunedoara, în dosarul mafiei fierului vechi din Hunedoara, denumit „Hidra”.

În decembrie 2019, Traian Berbeceanu a devenit şef de cabinet al ministrului Afecerilor Interne, Marcel Vela, iar în iunie 2020 s-a înscris în Partidul Naţional Liberal.

A candidat pe listele de consilieri judeţeni în Judeţul Hunedoara, din partea PNL, însă, odată cu numirea recentă în funcţia de prefect al Capitalei, a renunţat la mandatul obţinut în Consiliul Judeţean.

Share