home POLITICA, SPORT FOTBAL – POLITICA: Gigi Becali, trimis in judecata pentru trei infractiuni de lipsire de libertate

FOTBAL – POLITICA: Gigi Becali, trimis in judecata pentru trei infractiuni de lipsire de libertate

Share

Gigi Becali va fi judecat in dosarul sechestrarii hotilor masinii sale, alaturi de alte cinci persoane, informeaza Parchetul General. Avocatul europarlamentarului spune ca acesta isi va demonstra nevinovatia in instanta.

Procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a urmatorilor: Stefan Dediu, sub aspectul comiterii a trei infractiuni de lipsire de libertate; Catalin Otto Zmarandescu, Mihai Mila si Niculaie Dumitrascu, pentru aceleasi infractiuni; Marcel Popa, care mai este acuzat de uz fara drept de arma neletala supusa autorizarii; Romulus Dumitrescu, politist, sub aspectul comiterii a trei infractiuni de complicitate la lipsire de libertate si a unei infractiuni de favorizare a infractorului, relateaza NewsIn, via 9am.

Parchetul arata ca probatoriul administrat in cauza a relevat faptul ca, in noaptea de 26 spre 27 ianuarie, Dediu Stefan , Zmarandescu, Mila, Dumitrascu si Popa, instigati de Gigi Becali, “actionand impreuna si folosind violenta, le-au imobilizat si rapit pe partile vatamate N.T., M.S. si S.C.D. pe care le-au transportat, impotriva vointei acestora, intr-un local din orasul Voluntari, judetul Ilfov, sechestrandu-le aproximativ douGigi Becali'a ore si supunandu-le la suferinte fizice si psihice”.

Procurorii precizeaza ca inculpatii i-au obligat pe presupusii hoti sa scrie declaratii prin care recunosteau comiterea unei infractiuni. S-a mai retinut, totodata, ca inculpatul Romulus Dumitrescu a acordat sprijin celorlalti in actiunea acestora de sechestrare a partilor vatamate, neluand masurile legale impuse de calitatea sa de politist.

Intre timp, sapte persoane implicate in furtul unor masini de lux, printre care se afla si cea a finantatorului Stelei, Gigi Becali, au fost trimise in judecata pe 24 septembrie.

Bogdan Vlad, avocatul lui Becali, a declarat ca Becali sau isi va demonstra nevinovatia in instanta, sperand ca pe baza probelor aduse de aparare, europarlamentarul sa fiei achitat de acuzatiile de lipsire de libertate.

Share