Foşti membri ai WikiLeaks prezintă un proiect concurent, OpenLeaks (MFax)

Share

Foşti membri ai site-ului WikiLeaks, nemulţumiţi de fondatorul său Julian Assange, şi-au prezentat vineri proiectul concurent, numit OpenLeaks, care urmează să fie lansat în viitorul apropiat şi care va viza să faciliteze dezvăluirile de informaţii direct către presă.

FOTO: FlashNewsToday

Spre deosebire de WikiLeaks, site-ul OpenLeaks nu va publica direct pe Internet, ci va permite unor parteneri media să primească informaţii, explică fostul purtător de cuvânt german al WikiLeaks, Daniel Domscheit-Berg, şi fostul membru islandez Herbert Snorrason.

“OpenLeaks este un proiect tehnologic care are ca scop să fie un furnizor de servicii pentru terţi care vor să primească informaţii din surse anonime”, declară Domscheit-Berg, într-un documentar despre WikiLeaks care va fi difuzat duminică seară de postul de televiziune suedez SVT.

Adresa viitorului site, openleaks.org, este activă şi afişează mesajul “disponibil în curând” sub logo-ul său.

FOTO: OpenLeaks

Creat în 2006, site-ul WikiLeaks, specializat în publicarea de documente confidenţiale, a provocat recent o adevărată furtună diplomatică, difuzând mii de note diplomatice americane.

Fondatorul său, Julian Assange, este de marţi în detenţie la Londra, în baza unui mandat internaţional de arestare lansat de Suedia, într-un dosar de viol.

sursa

Share