home CORUPTIE, POLITICA Florin Iordache reacţionează la Raportul GRECO aşa cum era de aşteptat

Florin Iordache reacţionează la Raportul GRECO aşa cum era de aşteptat

Share

Florin Iordache îi acuză pe experții GRECO de partizanat în întocmirea raportului publicat marți pe tema Justiției din România. ”Raportul GRECO publicat azi în cadrul procedurii ad hoc este dovada modului partizan în care se fac evaluările în ceea ce privește sistemul judiciar din România, ignorând în mod sfidător problemele reale din justiție”, a declarat vicepreședintele Camerei Deputaților, fost ministru al Justiției, autorul OUG 13 și președintele Comisiei speciale care a modificat Legile Justiției.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

”Experții GRECO au ignorat deliberat absolut toate argumentele aduse nu doar de parlamentari, ci și pe cele ce rezultă atât din deciziile Înaltei Curți de Casație și Justiție cât și ale Curții Constituționale, decizii ce dovedesc existența unor probleme structurale grave ce au adus atingere independenței justiției. În aceste condiții, analiza GRECO este una evident eronată.

1. GRECO critică în termeni duri înființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și insistă ca aceasta să fie desființată. În schimb, GRECO nu face nici o referire la situația existentă anterior înființării acestei secții, deși există date publice care confirmă că DNA a deschis din oficiu sute de dosare judecătorilor și procurorilor, dosare ținute apoi deschise ani la rând, în care s-au făcut interceptări ale judecătorilor în timp ce aceștia judecau cauze DNA.

2. GRECO își exprimă îngrijorarea față de independența procurorilor, dar nu spune un cuvânt despre cea a judecătorilor, deși au aparut public înregistrări din care rezultă cum procurorii DNA făcea dosare judecătorilor pentru a-i intimida și a-i da exemplu.

3. GRECO este de părere că sistemul actual de răspundere materială a magistraților poate avea efect de intimidare a independenței lor, dar nu are nici o preocupare legată de faptul că există judecători care au răspuns PENAL pentru hotărârile pronunțate. Într-o hotărare recentă Înalta Curte de Casație și Justiție a reținut că judecători ai ÎCCJ au fost trimiși în judecată și suspendați din funcție pentru hotărârile pronunțate, fapt ce a adus atingere gravă independenței acestora.

4. GRECO își exprimă preocupare față de procedura de numire și revocare a procurorilor de rang înalt, dar nu spune nimic despre situația fostului procuror general înlăturat printr-un dosar în care ÎCCJ a decis că fapta nu există.

In concluzie, GRECO nu manifestă nici un interes față de statutul și poziția judecătorilor, considerând probabil că doar procurorii înfăptuiesc justiția. În aceste condiții, preluând exemplul experților GRECO, îmi exprim regretul că aceștia au ratat sansa unui raport obiectiv, care să ajute cu adevărat justiția din România”, a afirmat Florin Iordache într-un comunicat.

Citeşte şi
Ministerul Justiției a publicat Raportul GRECO. Mai exact, este vorba despre rapoartele Grupului Statelor Împotriva
Raportul GRECO va fi publicat, a stabilit Guvernul. Ministrul Justiției, Ana Birchall, va stabili, împreună
Manifestanţii paşnici vor putea să fie, dacă textul legal adoptat de Cameră va fi deveni
Soţia lui Degeţele Iordache, Magdalena Iordache, fost judecător la Înalta Curte, are o pensie imensă.
Deputatul PSD Eugen Nicolicea, trimis de Camera Deputaţilor să reprezinte Parlamentul în cadrul Comisiei GRECO,
Florin Iordache spunând că șeful statului ar trebui să își ia un carnețel și un
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache (PSD), a anunţat că a consultat un avocat şi va
Florin Iordache are toate șansele să fie rebotezat parlamentarul "deget mijlociu"! Florin Iordache a depășit
Spasmodicul Iordache s-a ales cu plângere penală. Asociaţia Voci pentru Democraţie a depus o plângere
Presa internațională, de exemplu Bloomberg, a început să relateze despre gestul obscen făcut de vicepreședintele
Share