Flashmob OUG 3/2018 – Ne furați viitorul! – la Piaţa Victoriei

Share

Duminică, a prânz, timp de 20 de minute, avem protest civic, în format flashmob (ilisation). Organizatorii afirmă că vor protesta contra noii OUG 3. Este o evoluţie, adică acest protest este unul care vizează o chestiune destul de tehnică şi dificil de înţeles.

Noi proteste #Rezist care vor avea loc în Bucureşti şi în ţară

Protestul este organizat de  Bucuria de a darui şi Corupția ucide. Mai jos, comunicatul organizatorilor. Intertitlurile cu roşu aparţin redacţiei Starea Presei.

Flashmob. Ia cu tine cu un cartonas roșu, hai să-i penalizăm!

Noua ordonanță OUG 3/2018, care presupune a rezolva problema celor cu contract part time și a celor angajați in IT, scade semnificativ veniturile persoanelor aflate în concediu medical. Pacienți, mame ce intra in prenatal, părinți ai caror copii sunt bolnavi, etc.

După OUG 3/2018, pentru calculul CAS se elimină plafonul de 35%, iar CAS se calculează ca 25% din indemnizația de concediu efectiv primită de fiecare.

Flashmob. “Rugăm mămicile să vină”

La o indemnizație de 3400 lei, în luna Ianuarie, o mămică a primit 3036 lei după ce a fost oprit CAS iar acum, in luna Februarie, mămica a primit 2550 lei. Mai exact, i-au fost luați 486 lei. Acestea sunt efectele modificării codului fiscal.

Rugăm mămicile și toate persoanele afectate de noul cod fiscal să vină Duminică, la ora 12.00 , în Piața Victoriei.

Rectificați Ordonanța 3/2018, prin care indemnizațiile acordate în concediul medical ( inclusiv prenatal ) au fost tăiate din cauza schimbării modalității de calcul.

Share