Fiul lui Gargamel va preda un curs la Facultatea de Drept din Iaşi

Share

Ce naşte din Gargamel Tudorel Toader cursuri la Facultatea de Drept a Universităţii din Iaşi predă. Familia aceasta este din cea la care aşchia sare aproape de trunchi.

Fiul fostului ministru al Justiţiei Tudorel Toader se afla în mijlocul unui conflict.

Mai multe cadre didactice de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, unde acesta este asistent universitar, susţin nu ar trebui să predea unul dintre cele mai importante cursuri ale Facultăţii de Drept, pentru că are o experienţă în predare de numai trei ani.

Un grup de cadre didactice a sesizat opinia publică prin intermediul unei scrisori deschise, în care atrăgea atenţia asupra riscului pentru educaţia tinerilor studenţi din toamnă acestui an, când Ionuţ Alexandru Toader, cu o experienţă de predare de numai trei ani, urmează să preia integral cursul “Drept civil. Parte generală. Persoanele”, care a fost predat în ultimii opt ani de lect. dr. Cristina Luiza Gavrilescu.

Colegii fiului fostului ministru al Justiţiei spun că acesta nu poate să predea cursul pentru că nu este pregătit.

“Caracterul fundamental al cursului rezultă atât din importanţă materiei pentru formarea viitorului jurist, cât şi din faptul că la examenele de licenţă, precum şi la cele de admitere în profesiile juridice (magistratura, avocatură, notariat) se dau preponderent subiecte din această materie.

Din punct de vedere ştiinţific domnul asistent Toader este imatur şi total nepregătit pentru a susţine un curs de o asemenea complexitate”, au precizat semnatarii scrisorii, anonimi, care s-au prezentat a fi cadre didactice de la Facultatea de Drept.

Conform legislaţiei în vigoare, un asistent universitar nu poate să ţină un curs decât prin obţinerea unei delegări din partea conducerii facultăţii, la recomandarea facultăţii de care aparţine, validată de Senatul UAIC.

Share