Firea i-ar fi amenințat pe Ciolacu, Dîncu si Grindeanu că-i va acuza de trădare

Share

În timp ce luptă intens să culeagă de pe jos ciurucurile fostei glorii politice, Gabriela Firea începe să rupă în propriul ei partid, provocând discordie.

Sociologul Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidențial, anunță, citând surse bine informate, că Gabriela Firea a făcut presiuni uriașe asupra lui Ciolacu, Grindeanu și Dîncu, pe care i-a amenințat că îi va acuză de trădare, dacă nu cer și ei anularea alegerilor din București.

Lăzăroiu mai spune că în perioada următoare Firea va urmări debarcarea lui Ciolacu din fruntea partidului.

„La miezul nopțîi, ditamai președintele PSD, Marcel Ciolacu, intră prin telefon la un post de televiziune și cere, atenție, anularea alegerilor din București, pe baza unui fake news străveziu, lansat de televiziunea specializată deja în asemenea bombe fasaite.

În acest vârtej a fost cuprinsă toată conducerea partidului, pe lângă președintele Camerei Deputaților. Vasile Dancu, cu morgă lui academică, Sorin Grindeanu, fost prim-ministru, ambii considerați liderii de viitor ai PSD, cei care și-au asumat explicit reforma partidului și desprinderea definitivă de epoca Dragnea.

Să fi cerut o anchetă imediată a autorităților sau renumararea voturilor, așa cum au făcut și ceilalți lideri de partide care aveau suspiciuni de fraudă, cei trei n-ar fi ieșit deloc din peisaj. Dar să ceri reluarea votului, după un scrutin fără mari incidente, și pe baza unei manipulări ordinare, demontată în cîteva ore, arată că zilele celor trei bărbați de stat în fruntea PSD sunt numărate”, a scris Lăzăroiu.

El a explicat apoi că Firea va atacă în curând președinția PSD, pentru a-l debarcă pe Ciolacu.

„Prima care a cerut anularea alegerilor a fost chiar Gabriela Firea, aflată în evidență complicitate cu foștii ei colegi de la Antena3. Surse bine informate spun că Firea i-ar fi presat pe cei trei să repete după ea, că la dictare. Ba a amenințat chiar că, dacă nu o fac, îi va acuză de trădare. Speriați de circul făcut în ultimele zile de doamna Firea (care n-a pregetat să acuze chiar firma de casă de falsificarea sondajului la urne), cei trei mari bărbați de partid s-au conformat.

Dacă trei lideri ai partidului nu pot stăpâni furia și retorică irațională a Gabrielei Firea și se aliniază în spatele ei, indiferent cât de aberante devin obiectivele și mesajul, înseamnă că nu va mai trece mult și Firea va deveni președinta partidului.

Unii se așteptau de la Ciolacu să rupă legăturile cu șantajul instituțiilor media atirnate de ani de zile de gîtul partidului, sub pretextul că ajută partidul (ceea ce s-a dovedit o iluzie aproape de fiecare dată), că nu va mai da locuri în parlament oamenilor lui Dan Voiculescu. Iată, omul lui Dan Voiculescu este chiar în mijlocul lor și-i manipulează prin amenințări și crize de isterie așa cum n-ar putea-o face nici măcar bătrînul ei patron.

Reforma echipei Ciolacu a început cu stângul. Partidul e în continuare prizonierul unui post de televiziune și-al trombelor de fake news stârnite de așa-numiții jurnaliști care lucrează acolo. Nu sunt semne că pot scapă din această dependență păguboasă, cu atît mai mult cu cât, pionul otrăvit al Antenei3 este chiar în conducerea partidului și va dicta strategiile în funcție de umorile personale, dar și de interesele șefilor ei tradiționali.

Însă Gabriela Firea nu se va mulțumi doar cu atât. Va obosi să fie doar o trompetă, doar Cruella care bate din pantof la cei trei crai inspaimintati că să-i pună în mișcare. Ea va dori chiar șefia partidului, oficial, prin Congres, și va face multe, multe valuri că să-și împlinească visul de mărire”, a mai scris Lăzăroiu.

Share