home CORUPTIE, POLITICA Financial Times: “Dragnea pare hotărât să evite executarea condamnării”

Financial Times: “Dragnea pare hotărât să evite executarea condamnării”

Share

Prestigiosul britanic Financial Times scrie despre evenimentele violente din Piaţa Victoriei. Publicaţia îl face responsabil pentru evenimentele din centrul Capitalei pe liderul PSD Liviu Dragnea.

Telefoane confiscate la jandarmii din provincie. Acestora li s-a spus că e lovitura de stat

Financial Times: Spectrul corupţiei alimentează temerile UE

Trimiterea la violenţele din Piaţa Victoriei este explicită. Intitulat ”Spectrul corupției alimentează temerile UE privind statul de drept din România”, editorialul semnat de Tony Barber trece în revistă atacurile susținute la adresa justiției date de coaliția PSD – ALDE.

Financial Times, care nu iese din logica presei economice cu orice ocazie, arată că…

… violențele de amploare de săptămâna trecută ale poliției împotriva protestatarilor anticorupție de la București, au dus la apariția unor noi dubii în rândul guvernelor vest-europene și autorităților UE cu privire la statul de drept și independența instituțiilor democratice din România.

Financial Times: Miza, preşedinţia de şase luni a României

Nici UE, nici Iohannis și nici guvernul nu vor ca începutul președinției de șase luni a României să fie umbrit. Însă manifestațiile anticorupție care erup din timp în timp în orașele României servesc guvernului drept memento că răbdarea publicului general are și ea limite. În România lupta pentru statul de drept este uneori, fără a exagera prea mult, o bătălie.

, scrie Financial Times.

Financial Times: Personajul principal, Liviu Dragnea

Personajul central este Liviu Dragnea, șeful PSD, care nu deține nici o funcție ministerială, dar este conducătorul autoritar din spatele guvernului. Dl Dragnea a fost găsit vinovat în iunie pentru abuz în serviciu și mai are și o condamnare anterioară pentru fraudă electorală, dar neagă ambele acuzații.

, aminteşte FT, detaliind:

Adversar înverșunat al lui Iohannis, Dragnea pare hotărât să evite executarea condamnării la închisoare, întrucât acest lucru ar echivala aproape sigur cu sfârșitul ambițiilor lui politice.

Share