home POLITICA, Rep. MOLDOVA Filat, omul-orchestră (Pdd)

Filat, omul-orchestră (Pdd)

Share

Cei 101 deputaţi aleşi la 28 noiembrie s-au întrunit ieri, pentru prima dată, în şedinţa de constituire a Legislativului. Preşedintele şedinţei a fost comunistul Vladimir Voronin, care a avut această funcţie, pentru o zi, deoarece este decanul de vârstă din Parlament. Şedinţa a fost mai mult una de curtoazie, fără niciun rezultat – tot nu au reuşit să anunţe care va fi coaliţia de guvernare.

FOTO: Pdd

În timp ce deputaţii democraţi şi cei comunişti s-au afişat împreună, foarte destinşi, pe holurile Parlamentului, colegii lor liberali abia au schiţat câte un zâmbet. Cel mai supărat s-a arătat chiar liderul PL, Mihai Ghimpu, care a redevenit, din preşedinte interimar, simplu deputat.

IE2 a murit? Vinovaţi: Lupu, Ghimpu, Filat (Cojocari)

Supărarea liberalilor s-a datorat eşuării negocierilor cu democraţii şi liberal-democraţii, care s-au încheiat ieri în câteva minute. Liberalii insistă să primească un post de control în una dintre cele trei structuri de Drept, lucru refuzat de partenerii de discuţie de la PLDM şi PD. „Vrem să fim trataţi ca parteneri egali în negocieri”, a declarat Ion Hadârcă, vicepreşedintele liberalilor, după şedinţa Parlamentului.

Tabăra democrat-liberalilor a fost destul de retrasă. Vlad Filat, liderul PLDM, a preluat ieri şi funcţia interimară de şef de stat, deoarece deputaţii nu au ales preşedintele Parlamentului care să preia şi conducerea statului.

sursa

Share