Fierbere PSD. Grindeanu vs. Dragnea, meciul de box al săptămânii

Share

Este fierbere PSD mare. Sunt mai multe variante de lucru în acest moment ale evoluţiilor posibile în partidul de guvernământ. Cât despre toarta ALDE… aceasta se comportă exact ca o toartă dragnistă.

motto: Pe valurile schimbărilor sociale, gunoiul iese la suprafaţă (Ion Iliescu, odinioară în 1990)

UPDATE 22.35: Dragnea minte în cinci minute. News.ro Dragnea, după Comitetul Executiv Naţional: Am luat act de anunţul primului-ministru că îşi va prezenta demisia; toţi membrii PSD din Guvern şi-au prezentat demisiile. Mai întâi, Dragnea spune că Grindeanu a declarat în CExN că nu demisionează, apoi spune ce am citat mai sus. Păi atunci, de ce mai retrage sprijinul politic unui cabinet demisonar?…

UPDATE 22.29: Aproximativ 50 de oameni manifestează, miercuri seară, în Piaţa Victoriei, în sprijinul premierului Sorin Grindeanu, aceştia strigând ”Sorine, fii bărbat” şi ”Tudorel, n-ai tupeu, pune pragul de un leu”.

UPDATE 22.07: Grindeanu refuză să-i sacrifice pe Viorel Ştefan şi pe Tudorel Toader.

UPDATE 21.50: Miniştrii lui Sorin Grindeanu au demisionat în bloc, mai puţin cinci dintre miniştrii din Cabinet.

UPDATE 21.42: PSD a încheiat votul în CExN. Partidul a votat pentru retragerea sprijinului politic premierului Sorin Grindeanu. Surse Realitatea TV au declarat că Dragnea îl propune premier pe Călin Popescu Tăriceanu. Premierul Grindeanu urmează să facă declaraţii de la Palatul Victoria. Este caz unic în istoria României: un partid retrage sprijinul politic dat propriului guvern.

UPDATE 21.03: Sorin Grindeanu: Demisionez doar atunci când va demisiona şi Liviu Dragnea.

UPDATE 21.01: Sorin Grindeanu a plecat din şedinţa CExN PSD. El a refuzat să-şi prezinte demisia din funcţie. Este foarte probabil să se supună la vot retragerea sprijinului politic pentru Grindeanu sau chiar excluderea din PSD. Apoi, ar urma o moţiune de cenzură a coaliţiei la adresa propriului guvern.

UPDATE 18.31: Plegomazin şi rudotel. ALDE a decis că, şi dacă nu cade Cabinetul Grindeanu, miniştri ALDE îşi dau demisia.

UPDATE 18.25: ALDE şantajează PSD. S-a votat depunerea demisiilor, dar nu şi activarea lor, conform Realitatea TV.

UPDATE 18.09: O soluţie ar fi, spune Digi24, ca o comisie PSD să discute despre soluţiile de rezolvare a crizei politice după retragerea sprijinului politic pentru Cabinetul Grindeanu.

UPDATE 27.55: Printre măsurile neîndeplinite de Guvernul Grindeanu, conform HotNews, asa cum apar în documentul atribuit de România TV Partidului Social Democrat, se numără şi neintroducerea TVA zero la publicitate şi la vânzarea de locuinţe. Doar că… PSD a renunţat la ele încă din luna mai, chiar Liviu Dragnea fiind cel care a făcut anunţul.

UPDATE 17.50: Cei mai multi dintre miniştrii PSD au anunţat în şedinţă că vor demisiona la cererea partidului. Excepţii: Augustin Jianu (Comunicaţii) şi Ionuţ Vulpescu (Cultură).

UPDATE 17.21: Miniştrii Comunicaţiilor, Justiţiei şi Apărării nu sunt prezenţi la şedinţa CExN. Aşadar: Justiţia trebuie să fie controlată politic, iar Tudorel Toader nu a performat pentru că nu a aservit-o eficient; MApN nu a performat, pentru că Gabriel Leş a performat, a vrut să facă achiziţii de rachete Patriot de la americani şi e deranjat Putin.

UPDATE 17.18: Raportul privind guvernarea este citit de onorabilul Darius Vâlcov, care are trei dosare la DNA.

UPDATE 17.13: Ambasadele statelor UE şi SUA din Bucureşti sunt în alertă, conform Realitatea TV.

UPDATE 16.34: Daddy Dragnea: 60% din măsurile angajate în programul de guvernare, neîndeplinite.

UPDATE 15.37: La ora 15.00, Daddy Dragnea i-a convocat pe toţi miniştri, să discute cu ei despre cursul păstrugii în Deltă.

UPDATE 15.36: Sorin Grindeanu se pregăteşte să ceară convocarea unui congres extraordinar al PSD.

UPDATE 15.33: În 27 de minute, începe şedinţa PSD în care se va decide retragerea sprijinului politic al partidului pentru Cabinetul Grindeanu. Parcă se apropie finala Cupei Mondiale la fotbal, în care joacă Naţionala României.

UPDATE 15.28: Poziţia Starea Presei Extrapolând şi comparând cu ce ştim din intervenţia Kremlinului în politica americană, germană, britanică şi franceză: nu trebuie să ne îndoim că serviciile secrete putiniste sunt puternic implicate în mişcările care au loc în România.

Liviu Dragnea distruge PSD pentru propriile sale interese

Mai ales că ele au loc imediat după vizita preşedintelui Iohannis în SUA. Este, credem noi, un fel de răspuns furios la aceasta. Fix în ziua în care s-a încheiat cel mai mare exerciţiu NATO din Poligonul Cincu.

Fierbere cu clăbuci. Grindeanu nu se lasă, spune că nu va demisiona

UPDATE 15.26: Premierul Sorin Grindeanu spune că nu va demisiona şi se aşteaptă la “o execuţie publică”, conform HotNews.

UPDATE 15.20: Se pune problema retragerii sprijinului politic pentru Guvern al acestor partide. E fierbere mare în PSD.

UPDATE 15.19: ALDE şi PSD are şedinţe paralele, în care discută evaluarea miniştrilor din cabinet şi ce poziţie va avea fiecare partid.

UPDATE 15.15: La acest moment, ambele tabere ale partidului aflat în fierbere stau de vorbă intens cu proprii aderenţi din Parlament, teritoriu şi Guvern. Întrebarea este: “Ce faci în cazul în care?”. Apoi urmează încercarea de a persuada insul.

Fierbere cu Dragnea, Grindeanu şi Ponta-n ringul de box

UPDATE 15.09: Ca să vezi cum sunt cei ce se bat, trebuie să vezi cine şi cum sunt cei care îi susţin. Victor Ponta, pe Facebook, în sprijinul lui Sorin Grindeanu:

 

 

 

 

 

 

 

UPDATE 14.33: Informaţie în exclusivitate Jurnalul lu’ Budelu Liviu Dragnea: Îţi dai demisia şi te pun la ASF preşedinte. Sorin Grindeanu: Nu-mi dau demisia nici când îmi vei demite toţi miniştri, o să-i fac lui Iohannis alte propuneri, în loc, imediat. (Dragnea tace, se uită urât.) Sorin Grindeanu: Şi zi-i, Daddy, o Deltă, un morun, un nisetru în week-end, ceva?

Totul este pe surse. De exemplu, se spune că ar avea loc câte o şedinţă în ALDE şi PSD. Apoi, urmează o conferinţă comună de presă, în care se va decide ce s-a hotărât în cele două partide.

Share