home POLITICA Fidelii Moscovei la putere în România?

Fidelii Moscovei la putere în România?

Share

Azi vom vorbi despre doi domni, sârbi de felul lor. Ceea ce este foarte bine într-un fel.

Sârbii întotdeauna au fost dragi românilor, au fost prietenii românilor, chiar dacă, paradoxal, i-au călărit, asimilat şi aneantizat pe cât le-a stat în putinţă pe românii din Tribalia şi, în general, pe cei din spaţiul ex-iugoslav.

Momcilo Luburic face parte din grupul comuniştilor sârbi care, când Iosip Broz Tito s-a rupt de Kremlin, au plecat din Iugoslavia şi s-au stabilit în alte state est-europene aflate sub influenţa Moscovei.

Fondator al Universităţii Creştine “Dimitrie Cantemir” (ce treabă are Cantemir cu ruşii ştim, ce treabă are creştinismul cu comunismul nu) alături de Corina “Kalinka” Dumitrescu – doamna aceea cu grave probleme în CV, care a făcut slalom şi prin CSM şi nu a reuşit decât cel mult să fie ministru desemnat al Justiţiei pentru câteva zile.

Sârbul, după plecarea din Iugoslavia, în 1948, a fost şcolit la Frunze, ca toţi fraţii lui de arme, precum Milan Petrovic, prietenul său de o viaţă – al cărui CV impresionant îl dăm din sursă prietenoasă USL, ca să nu se spună că avem vreo problemă şi cităm cine ştie ce blogeri plătiţi, nu-i aşa, de dictatorul Traian Băsescu. Ambii tovarăşi, Momo şi Milan, ar fi discipoli ai lui Silviu Brucan şi ai şcolii de agenţi acoperiţi ai Moscovei în zonele de interes geopolitic ale acesteia.

Avem un scandal sexual cu dl. Luburic. O jurnalistă s-a înscris la universitatea lui Momo în anul 2008, fără să-şi dezvăluie profesiunea. Sârbul, cu sângele iute, s-a apucat să-i facă curte:

Te invit la mine, facem o cafea…tu ești regina

Dar aceasta e cea mai mică problemă. Dl. Luburic poate, din partea noastră, să-şi împrăştie sămânţa, dacă doreşte, în întreaga lume, uite-aşa să-i crească odraslele pe câmpii, precum macii roşii.

Dar ce caută la putere, în fruntea uneia dintre cele mai importante universităţi private din România, un sârb care a militat dintotdeauna pentru hegemonia Moscovei acolo unde a trăit?

Condamnat la moarte în contumacie de Tito pentru spionaj în favoarea Moscovei, Luburic a fost ulterior plasat în aparatul de partid al PCR și apoi tras pe linie moartă de Ceaușescu.

Protejat de Moscova, a făcut parte din grupul conspiratorilor care i-au purtat sâmbetele dictatorului, împreună cu Militaru, Iliescu, Gelu Voican și compania de sunet, lumină şi-mpuşcături diversioniste de justificat preluarea puterii.

Am avut ocazia să stăm în aceeași încăpere cu domnul Luburic la o chestie tipică Erei Adrian Năstase, în care Momcilo era amfitrionul, iar premierul, Împăratul, El Însuşi era Nasty Superstar. Acest om este şi acum pe cai mari, cum a fost întotdeauna. Este normal acest lucru? Îi pune cineva pe aceşti domni sau ni i-a fixat la gât FSB ori SVR?

Milan Petrovic este alt sârb moscovit. Fugit înot pe Dunăre din Iugoslavia, condamnat la moarte în contumacie de Tito şi apoi graţiat, când România şi Iugoslavia au revenit ulterior la sentimente mai bune, a fost corespondent al ziarului sârb Politika în România.

Jurnalist făcut la cursul scurt, trecut prin Radio România după ce a emis clandestin din Primăverii pentru sârbii comunişti o chestie pe scurte numită Radio Iugoslavia Liberă.

Copil de trupă al lui Silviu Brucan, acest emul al sistemului de propagandă kominternistă este acum în Comisia  10 (editorial), care evaluează angajaţii din SRTV. Am publicat de curând rezultatele exacte ale evaluărilor realizate la această comisie.

Despre acest om aproape că se scriu articole care îmbină spionajul cu amorul şi te trimit într-un soi de lume mitică, cu eroi legendari, o combinaţie de “Toate pânzele sus!” şi “Călăreţul roşu“.

Este oare bine aşa? Au poate că este rău! Cine mai poate să ştie? Noi credem că e rău. Dar poate că ne înşelăm, cine ştie.

A spune despre Milan Petrovic însă, ca şi cum am avea această certitudine, că este omul ruşilor în România, ar fi o eroare. A afirma despre acest om că este ofiţer de servicii secrete ar fi o eroare la fel de mare.

O gafă ar însemna şi să afirmăm că ştim că acest om are misiune, el sau Momo Luburic, ori alţii ca el, să promoveze în fruntea României, unul în Televiziunea Publică, altul în sistemul academic, oameni fideli Moscovei.

Nu putem afirma astfel de lucruri, pentru că nu ştim dacă ele stau astfel. Putem însă să ne punem întrebarea dacă nu cumva aceste posibile conserve kominterniste au fost acum activate de Kremlin şi acţionează pentru sucirea României cu fundul la Occident.

Şi ne punem întrebarea: măi băieţi, cu românii, dacă lucrurile ar sta astfel, chiar vă imaginaţi că veţi reuşi vreodată?

Share