Felix Bănilă (DIICOT), sluga PSD în faţa Comisiei de la Veneţia

Share

Spre stupoarea confraţilor prezenţi la discuţia cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, Felix Bănilă, şeful DIICOT, a vorbit ca sluga perfectă a PSD. De aceea a fost pus acolo de Tudorel Toader.

Procurorii DIICOT îi cer lui Klaus Iohannis să respingă numirea lui Felix Bănilă

Șeful Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism, Felix Bănilă, a fost pe linia PSD la întâlnirea cu reprezentanții Comisiei de la Veneția, au declarat surse judiciare.

Potrivit acestora, Bănilă a declarat că modificările la Codurile Penale sunt bune, fiind de acord, de pildă, cu modificarea la Codul de Procedură Penală, potrivit căreia procurorii pot să efectueze urmărirea penală “in rem” timp de un an. După expirarea acestui termen, dacă nu există un suspect, dosarul se închide automat.

Felix Bănilă a criticat modul cum au fost investigate infracţiunile de abuz în serviciu

La întâlnirea cu reprezentanții Comisiei de la Veneția, șeful DIICOT ar mai fi declarat că au existat abuzuri și excese, exemplificând cu modul în care au fost investigate infracțiunile de abuz în serviciu, însă nu s-ar fi pronunțat în nici un fel în ce privește protocoalele încheiate între SRI și instituții din justiție (parchete, instanțe, CSM).

Bănilă ar fi criticat la întâlnirea cu experții europeni numărul mare de interceptări. “Eram toți șocați. Parcă îl auzeam pe Nicolicea”, a declarat unul din magistrații prezenți la întâlnire. Președintele Klaus Iohannis l-a numit pe 23 iulie pe Felix Bănilă la șefia DIICOT, la propunerea ministrului justiției, Tudorel Toader.

Share