home CORUPTIE, MASS MEDIA, POLITICA Fake news lansat de Cancan şi EvZ despre Scenariul Pandemic 5

Fake news lansat de Cancan şi EvZ despre Scenariul Pandemic 5

Share

Grupul de Comunicare Strategică a informat că nu a fost pusă în discuţie sau enunţată, la nivelul autorităţilor, varianta activării unui presupus „scenariu 5”.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Această sintagmă este „o speculaţie fără fundament în realitate”.

Potrivit GCS, nu a fost pusă în discuţie sau enunţata la nivelul autorităţilor varianta „carantinării Bucureştiului”.

„Având în vedere vehicularea prin intermediul unor publicaţii online de informaţii false referitoare la ipoteza unui ‘scenariu 5’ în contextul epidemiei de COVID-19, precum şi a unei presupuse măsuri de ‘carantinare a Bucurestiului’, Grupul de Comunicare Strategică este abilitat să facă următoarele precizări: nu a fost pusă în discuţie sau enunţată la nivelul autorităţilor varianta activării unui presupus ‘scenariu 5’, aceasta sintagmă este o speculaţie fără fundament în realitate.

Nu a fost pusă în discuţie sau enunţată la nivelul autorităţilor varianta ‘carantinării Bucurestiului’, iar această ipoteză a mai făcut obiectul unei dezminţiri anterioare.

Reiteram apelul către instituţiile de presă de a nu pune în circulaţie informaţii sau ipoteze care nu beneficiază de confirmări din surse oficiale, întrucât acestea pot genera atitudini şi comportamente sociale nejustificate în raport cu situaţia în fapt”, a transmis sursa citată.

Informaţii în acest sens au fost difuzate de Cancan, Gandul si Evenimentul zilei, aminteşte Aktual24.

Share