Fake news grosier pe Realitatea.net. Iohannis nu a vorbit despre plecarea ca preşedinte, la Consiliul European

Share

Un fake news grosier a fost comis astăzi de Realitatea.net, că, vezi, Doamne, Klaus Iohannis nu exclude renunţarea la Cotroceni. Minciuna fost rostogolită pe post, pe Realitatea TV, cel puţin de Denise Rifai, în emisiunea “Legile Puterii”.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Iată titlul şi şapoul de la Realitatea:

Klaus Iohannis nu exclude renunţarea la Cotroceni
Klaus Iohannis nu exclude posibilitatea de a deveni noul şef al Consiliului European, în locul polonezului Donald Tusk.

Dedesubt însă nu există nici un cuvânt rostit de Klaus Iohannis care să justifice un astfel de titlu şi lead mincinoase.

Întrebat dacă vrea funcţia, şeful statului a declarat, la Bruxelles, că nu dorește, deocamdată, să comenteze zvonurile. În capitala Belgiei, Iohannis este prezent alături de ceilalţi şefi de state şi guverne din Uniunea Europeană pentru a desemna viitorii preşedinţi ai instituţiilor europene.

– acesta este următorul paragraf de după lead-ul şi titlul mincinos.

De notat că, între predicat şi complementul circumstanţial, ordonate astfel (“… a declarat, la Bruxelles…”, “… că nu doreşte, deocamdată…”), nu se pune virgulă, în schimb, este corect să o pui, facultativ, când vrei să subliniezi ceva, când circumstanţialul e în faţa predicatului (“”… În capitala Belgiei, Iohannis este prezent…”).

În finalul ştirii, Realitatea.net dă, aşa cum este corect, link la sursa ştirii: Agerpres. Nici aici nu găseşti însă vreo urmă de Klaus Iohannis, care să excludă sau să nu excludă ceva, cândva, undeva, cumva pe acest subiect.

Fake news tipic. E disperare mare, băieţi, nu? Vă ia cu fiori când îl vedeţi pe Neamţ…

Share