home EVENIMENT, POLITICA Fake news cu Andrei Caramitru, propagat de şefa EvZ, Simona Ionescu

Fake news cu Andrei Caramitru, propagat de şefa EvZ, Simona Ionescu

Share

Redactorul-sef al EvZ, Simona Ionescu, a distribuit pe Facebook un fake news: o declaraţie atribuita lui Andrei Caramitru, care apoi a fost share-uita si de Miron Mitrea.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Acesta este seful de campanie al Vioricai Dancila. TVR a dedicat o emisiune acestui subiect, considerand ca declaratia este adevarata. Iata ce a distribuit Simona Ionescu pe Facebook.

Postarea a fost preluata in scurt timp de catre Miron Mitrea, seful de campanie al Vioricai Dancila:

Iata reactiile la postarea lui Miron Mitrea:

Insa Andrei Caramitru nu a facut niciodata aceasta declaratie, deci avem de-a face cu un fake news. Declaratia a fost inventata de un utilizator de Facebook, Mihai Nebunu, careia i-a pus ghilimele si a atribuit-o lui Caramitru. Nebunu a recunoscut ca a inventat toata aceasta poveste.

Andrei Caramitru anunta ca si TVR a luat de buna aceasta declaratie inventata.

Acest fake news a fost  demonstrat de bloggerul Mihai Vasilescu. El mentioneaza ca i-a cerut Simonei Ionescu sa precizeze sursa, insa aceasta nu i-a raspuns. Mai mult, postarea este inca pe pagina Simonei Ionescu.

Iata ce a scris Mihai Vasilescu pe blog:

„Pentru ca voiam sa fac lucrurile ca la carte, am intrat pe profilul lui (Andrei Caramitru) ca s-o gasesc pe cea originala. N-am gasit-o. I-am scris doamnei cu postarea de mai sus cerand sursa. Nu mi-a raspuns. Atunci m-am gandit ca e ceva putred si-am facut un pic de research. Cateva minute mai tarziu am gasit de unde a plecat totul.

Share