home ECONOMIE, POLITICA Executivul ar da pomeni electorale în anul 2016

Executivul ar da pomeni electorale în anul 2016

Share

USL = Urmează Sărăcie Lucie… dacă în 2016, evident, Cabinetul Ponta se va mai afla la putere.

România liberă: “Prognozele şi ţintele macroeconomice ale Guvernului pentru următorii trei ani s-au înrăutăţit semnificativ. În plus, România nu mai are ca obiectiv o dată certă pentru aderarea la moneda euro. Toate cifrele apar pe larg în programul de convergenţă pe care guvernul l-a dat publicităţii.”

Este atât de hilar ca acum, în primăvara anului 2013, Guvernul să emită astfel de prognoze, încât mass-media nici nu ar trebui să mediatizeze prea mult aşa ceva. E clar ca lumina zilei ce se urmăreşte.

Vin tot mai multe semne că Victor Ponta ştie că nu mai are bani pentru pensii şi salarii la bugetari în a doua parte a anului. Aşa se explică faptul că premierul a devenit brusc culant în relaţia cu instituţiile europene şi face mari compromisuri pe criteriul politic.

Dar, conform protocolului pe care îl are cu vulpoiul Traian Băsescu, situaţia economică este exclusiv responsabilitatea Executivului şi preşedintele s-a angajat să nu interfereze nicicum. Aşa că toate nereuşitele economice vor fi decontate la greu de guvern. Şi deja sunt o mulţime, dar faţă de ce se pare că vine asta de acum e parfum de tei.

Nimeni nu poate şti când se termină această criză. De unde să ştie analiştii de la Palatul Victoria? Fed şi BCE tipăresc în draci monedă, ceea ce dă impresia de relativă înviorare economică, dar se pompează sânge într-un canceros fără să se trateze boala. Palatul Victoria aruncă-n români cu fonfleuri.

Credem că există trei variante de lucru de evoluţie posibilă. Le vom prezenta în continuare. 

1. Guvernul eșuează parțial sau complet în îndeplinirea obiectivelor stabilite  de instituţiile internaţionale (pe criteriul politic cu Comisia Europeană, pe cele economice preponderent cu instituţiile Bretton-Woods, dar şi cu CE).

În vara sau toamna acestui an, avem incapacitate de plăți de la bugetul de pensii și de la anvelopa salarială pentru bugetari. Manifestațiile de protest de până acum vor părea, față de ceea ce se va întâmpla atunci, o dulce poezie.

Nu intelectualii îmbrăcaţi în alb, filosofând despre societatea mileniului III, vor manifesta atunci, ci proletariatul furios şi disperat care acum munceşte, sugându-şi din grăsimea efemeră acumulată în anii “tiranului Băsescu” şi a “marionetei Boc”.

Guvernul îşi prezintă demisia după violenţe în centrul Capitalei (mai mari şi mai ample decât în ianuarie 2012, când a fost totul regizat de USL), la solicitarea preşedintelui. Întrebarea este când, cum şi în ce componenţă se va forma un nou guvern şi dacă se va ajunge la alegeri anticipate.

Ideea e că nu mai merge de tras pluta pe uscat ca în precedentele guvernări de stânga, ce au avut noroc de context internaţional favorabil. Acum economia globală este în vrie şi nu ne mai poate ajuta prin context economic.

2. Guvernul reuşeşte să bălmăjească cumva lucrurile şi amână efectele lipsei de lichiditate la bugete. Varianta 1. însă se poate produce într-unul dintre anii următori.

3. Guvernul reuşeşte cumva să păcălească românii şi să ajungă în anul 2016. Nu punem în ecuaţie acum alegerea unui nou şef de stat. În anul 2016, pentru a obţine din nou graţiile românilor, Victor Ponta va anunţa:

Aşa cum v-am spus încă din primăvara anului 2013, criza se termină anul acesta

Şi vor începe pomenile electorale la greu, ca în a doua jumătate a anului 2012. N’importe pas că după alegeri va urma sărăcie lucie… Credem că acesta este sensul chiflei guvernamentale aruncate în media azi. Întrebarea e cât îi va mai suporta Dumnezeu pe aceşti domni, că mult rău ne mai fac.

Citeşte şi
Revista presei. Piata de organe Fundeni

~Bratianu si Carol I, slugi la rusi?~DNA, mai bun la fotbal decat arbitrii~cu ilicitul e Read more

Kommersant: Nemultumirea rusilor se poate transforma in proteste de strada

Nemultumirea rusilor fata de situatia social-economica sporeste incepand cu primavara anului trecut, existand sentimentul apropierii Read more

In contra flexibilizarii legislatiei muncii

Daca oamenii traiesc mai prost, fiind sacrificati ca sa reziste sistemul, prin prosperitatea corporatiilor ce Read more

Revista presei. Blaga il ataca pe Basescu

~Conflict Blaga - Basescu~Realitatea TV si revolutia din Egipt~inspectii fiscale in subito~Banca Transilvania pe profit Read more

Aproape totul despre televiziunea terorista de stiri iRealitatea

Asa cum am mai explicat, iRealitatea TV nu este un proiect unic in lume. Cercuri Read more

Revista presei. Basescu sesizeaza CC asupra Legii ANI

Adevarul anunta ca Traian Băsescu a sesizat Curtea Constituţională (CC), în legătură cu Legea ANI. Read more

Cum incepi pe Wall-Street (Blogul lui Rafael Udrişte)

BM: Ce faceti cu ocazia crizei? Ce faceti de criza? CI: Incerc sa nu intru Read more

Primii 300 cei mai saraci romani (Jurnalul lu’ Budelu)

Azi dimineata, m-am trezit la ora sase. Oricum nu mai puteam sa dorm, mi-era foame. Read more

Isărescu: Nu orice trăncănitor are dreptul să se ducă la tv (MFax)

Presa trebuie să se disciplineze şi să selecteze mesajele dacă doreşte reducerea inflaţiei. Nu orice Read more

Previziunile lui Toffler pentru următorii 40 de ani (Adevarul)

Celebrul futurologul american Alvin Toffler şi-a anunţat predicţiile pentru următorii 40 de ani.

Share