home DIVERSE, EUROVISION, EVENIMENT Eurovision 2009: Despre manele, manelisti si limbajul folosit pe blogul meu

Eurovision 2009: Despre manele, manelisti si limbajul folosit pe blogul meu

Share

Voi cita dintr-un mesaj pe care l-am primit din partea unui vizitator al blogului meu azi:

Budescule , esti absolut imbecil….un frustrat jenibil care nu are nici studii muzicale dar caruia ii place sa loveasca in toti…tipic romanesc si tipic celor fara pic de valoare!

RUSINE DOMNULE imbecil!

In primul rand: din punct de vedere gramatical, lucru la care (poate nu stiati) tin foarte mult si sunt tolerant numai in anumite conditii, trebuia sa puneti virgule intre jenibil si care, muzicale si dar, apoi intre RUSINE si DOMNULE. Asa cum am mai spus in astfel de situatii, vedeti cum mergeti pe strada, sa aveti cartea de identitate la dumneavoastra sau pasaportul, sa nu fiti arestat pentru port ilegal de limba romana.

Acum, trebuie sa va multumesc pentru felul civilizat cum va exprimati ideile pe blogul meu, dar la cele scrise de dumneavoastra as dori sa fac cateva adaugiri necesare.

In privinta studiilor mele muzicale, vreau sa va spun ca sunt de acord cu dumneavoastra si sunt si eu nemultumit ca nu am continuat cu liceul de muzica, dupa ce am facut opt ani de teorie si solfegii, vioara, doi ani de orchestra (am fost vioara a doua in corul scolii de muzica) si am cantat cinci ani in corul aceleiasi scoli, pana mi-a intrat vocea in schimbare.

Ulterior, cand mi s-a trezit sensibilitatea, prin clasa a noua, am inceput sa ascult. Foarte multa muzica, de la John Dowland pana la Leopold Stochowsky si Bela Bartok sau Liana Alexandra, ori Penderecky. Nu va mai plictisesc cu prezenta mea, de vreo 15 ani, pe la repetitiile Corului Sound. Si concertele acestuia.

In privinta motivelor nemultumirii dumneavoastra: le inteleg, dar vreau sa va explic mecanismul care v-a determinat sa reactionati asa. Eu am spus ca o piesa foarte populara este aproape manea: cea a Elenei Gheorghe, “Balkan Girls”. Cei dintre vizitatorii blogului meu care asculta manele sunt grupul dintre care ati aparut dumneavoastra probabil, frustrat de ceea ce am scris si jignit, convins de faptul ca va consider o fiinta inferioara, pentru ca ascultati manele.

Aici va inselati. Eu cred ca majoritatea ascultatorilor de manele sunt oameni dotati cu o mare sensibilitate muzicala, care insa nu a fost canalizata la timp pe drumul cel bun, adica pentru a intelege ce inseamna muzica adevarata. Ei nu sunt de vina pentru aceasta.

Pe de alta parte, eu nu pot, si va rog sa ma intelegeti, sa fac nici un compromis, pentru ca am motivele mele temeinice sa nu suport acest surogat de muzica. Asa voi face si de acum incolo. Iar cand voi da de manele, voi reactiona la fel. Cu limba ascutita si cu frac.

Citeşte şi
Gabriela Firea, cu a sa „Ştire a zilei“, ocupă locul al patrulea, cu 13% din
Am început titlul cu "oroare" şi exact aşa şi este. E o premieră în muzica
Manelele nu sunt muzica tiganeasca, iar tarile in care se face muzica tiganeasca ori aceasta
Exista o diferenta dramatica intre discursul nostru extern, in care spunem ca suntem europeni, si
Multumiri Silver Church, care ne-a creat o atmosfera ardenta, facand sa duduie scena sub picioarele
Zilele acestea, se hotaraste care va fi componenta politica si umana a viitorului Cabinet. Noi
Duminica seara, in pauza meciului Steaua - Gaz Metan Medias, am zappat. Un canal, pentru
Mai devreme, am scris despre un clip video care nu are embed. Acum este vorba
"SOCACIU PROPUNE SCOATEREA DE SUB INTERDICTIE A MANELELOR LA TVR", titra Antena 3 pe 17
"Am avut ieri o întâlnire, pe holurile Parlamentului, cu un ziarist care se pretinde mare
Share