EUobserver: Merkel a venit la Cluj sa anunte investitia BMW

Share

Potrivit publicatiei EUobserver, cancelarul german Angela Merkel a venit la Cluj-Napoca pentru a anunta investitia celor de la BMW in Transilvania.

FOTO: BMW M3 Wallpapers

„Zvonurile care circula in mediul de afaceri local al vorbitorilor de limba germana arata ca Angela Merkel va anunta o afacere importanta care implica o investitie majora din Transilvania de catre BMV, producatorul auto bavarez. Acestea nu au fost, insa, confirmate de surse guvernamentale de la Berlin”

, noteaza publicatia din divizia nemteasca WAZ, intr-un articol online publicat in data de 8 septembrie a.c..

Publicatia mai arata ca Merkel a vizitat orasul transilvanean Cluj sau Klausenburg in germana, pentru a primi titlul de doctor Honoris Causa de la reprezentantii Universitatii Babes-Bolyai.

„Clujul este singurul oras din Europa de Est cu un statut multicultural. Acesta ofera trei linii separate de studiu, in limbile celor trei comunitati istorice din Transilvania: romana, maghiara si germana.

Agenda cancelarului include o intalnire cu studentii de limba germana, urmata de inaugurarea noului Institutul German si o plimbare prin centrul istoric al orasului vechi”

, se mai arata in waz.euobserver.com.

Articolul aminteste si de prima vizita a lui Merkel in Bulgaria, dupa ocuparea postului de cancelar, in anul 2005. Aceasta a primit ordinul “Stara Planina”, cea mai inalta distinctie din Bulgaria si i-a fost decernat titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Anghel Kancev din orasul Ruse.

Share