Eugen Teodorovici s-a întors după opt ani, la Curtea de Conturi

Share

Aşa funcţionează PSD. Eugen Teodorovici a fost relocat acolo unde era acum opt ani şi, deranjat de ce scrie presa, face gălăgie şi ameninţă.

Fostul senator PSD Eugen Teodorovici recunoaște că a început să lucreze în cadrul Autoritățîi de Audit de la Curtea de Conturi, însă susține că a ajuns pe acest post în baza faptului că a câștigat această funcție „prin concurs public, încă din anul 2010”.
„Atât timp cât am deținut poziții de demnitate publică (ministru, senator etc.), postul de bază mi-a fost rezervat”, susține Teodorovici. Teodorovici a candidat pentru un post de senator de Tulcea, însă nu a reușit să mai între în Parlament.
Eugen Teodorovici a publicat o replică furioasă, pe pagina sa de Facebook, după apariția articolului „PSD i-a găsit loc de muncă la stat lui Teodorovici. A fost băgat director la Curtea de Conturi, lângă Bădălău”.
El susține că articolul ar fi fost plătit și că acesta „murdărește societatea românească”. Teodorovici susține că avea dreptul la acest post, întrucât îi era rezervat.
„În goană după senzațional, ‘modelul’ jurnalistic care înțelege să nu respecte etica acestei onorabile meserii, adică să verifice și să prezinte în mod corect și real informațiile, nu cred că reprezintă un deziderat al vreunui cotidian respectabil din presa românească.
Aștept din partea celor care au răspândit acest FAKE NEWS să publice, într-un termen rezonabil, un articol similar, în care să corecteze informațiile false cuprinse în articolul ‘Orlando Teodorovici, salvat. A fost numit recent Director de Audit la Curtea de Conturi’, respectiv, în articolul ‘PSD i-a găsit loc de muncă la stat lui Teodorovici. A fost băgat director la Curtea de Conturi, lângă Bădălău’ (publicat de aktual24.ro – n.red.), precum și să prezinte scuze în mod public.
Am încredere în profesionalismul celor care conduc aceste publicații și tocmai de aceea înțeleg să nu uzez de prevederile legii cu privire la răspândirea și promovarea de știri false, ce pot afecta nu numai imaginea personală, dar și pe cea a unei instituții de prestigiu din România.
Nu de alta, dar funcția de auditor pe care o ocup în prezent am câștigat-o prin concurs public încă din anul 2010 și, conform legii, atât timp cât am deținut poziții de demnitate publică (ministru, senator etc.), postul de bază mi-a fost rezervat, așa cum este rezervat și postul de profesor, președintelui Iohannis … și altora. Ceva normal, firesc și legal!
Astfel de articole, probabil ‘recompensate’ într-un fel sau altul, la vedere sau mai puțin, încălcând TOATE regulile de bun simt dar și deontologice, murdăresc la propriu … societatea românească! Oare de ce nu cere nimeni că și astfel de “jurnaliști” să-și prezinte public veniturile obținute și astfel, românii să poată vedea cine sunt cei care aruncă piatra…
Noroc că românii încep să facă diferența dintre cei care au făcut lucruri bune pentru acest popor și pentru România și cei care doresc ca această țară să fie una de mâna a două… Așadar, aștept și insist pentru corecta informare a opiniei publice …”, a scris Teodorovici, cu greşeli frecvente de limbă română, pe Facebook.
Teodorovici susținea însă, în urmă cu numai câteva zile, că va merge să lucreze în mediul privat.
„Nu am fost niciodată un om politic. Doar apartanenţa la un partid mi-a dat titulatura asta. Eu sunt auditor. O să fiți surprinși cu toții, când o să vedeți că voi fi chiar mai bun la privat decât toți cei care m-au criticat.
O să demonstrez că pot face mai mult în privat, la vedere, corect, cinstit, decât toți hastagii care m-au criticat pe mine”, a declarat Eugen Teodorovici, pentru Newsweek România.
Share