Esti portocaliu? (Stefan Vlaston pentru Contributors)

Share

Este intrebarea-acuza care ma plesneste cel mai des. Nu mai pot dormi noaptea de cosmaruri portocalii. Am dat de pomana tot ce aveam portocaliu prin garderoba: camasi, cravate, pulovere. Sa nu fiu “recunoscut” pe strada si luat la suturi. Mai trebuie sa merg la vrajitoare, sa ma dezlege de vraji.

FOTO: Contributors

O parte dintre comentatorii articolelor mele ma iau la sigur. “Esti vandut lui Basescu si Boc”. “Te-ai dat cu aia”. “Astepti un ciolan si de-aia latri p-acilea”. “Cu cat te platesc?”

Astea sunt comentariile civilizate, pe celelalte, cu injuraturi,  nu le pot reproduce, unele nici n-au fost admise de moderator.

N-am iesit din paradigma dihotomica « de ce parte esti ?».  Tii cu Iliescu sau cu taranistii ? Cu Nastase sau cu liberalii ? Cu Tariceanu sau cu Basescu ? Cu potocaliii sau cu opozitia ?

Tot timpul trebuie sa fii intr-o tabara. Din doua. Macar la fotbal sunt mai multe echipe.

Nu sunt dom’le portocaliu. Sunt doar roman. Am fost candva liberal, pe vremea cand speram ca liberalii vor moderniza statul. Am tot sperat, l-am criticat si pe Basescu, pana cand am vazut ca degeaba mai sper. M-au dat afara pentru ca  spuneam ce gandeam, altceva decat politica oficiala. Acum n-au de unde sa ma dea afara.

Am propria apreciere asupra ce inseamna salvarea Romaniei din groapa in care am intrat, din prostie. Cred ca nu exista alternativa la actualele masuri de austeritate, care sa aduca cheltuielile la nivelul veniturilor. Cred ca expertii internationali care se ocupa de noi au dreptate. Ce interes ar avea Uniunea Europeana sa intram in faliment? Iar FMI are acelasi interes cu noi: sa nu cheltuim mai mult….. citeste tot aici

Share