home ECONOMIE, MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Emisarul Rusiei s-a întâlnit cu Ponta şi Năstase (Dan Badea)

Emisarul Rusiei s-a întâlnit cu Ponta şi Năstase (Dan Badea)

Share

Joi seara, după orele 19.00, la restaurantul Jariştea din Capitală a avut loc o întâlnire informală între liderii PSD şi ex-cancelarul german Gerhard Schroeder. Alături de partenerul de afaceri al Gazprom, socialistul Schroeder, la discuţii au participat Adrian Năstase, Victor Ponta şi Daciana Ponta, nevasta preşedintelui PSD.

Au fost abordate mai multe subiecte, s-a râs, s-au ciocnit pahare, dar care credeţi că a fost cuvântul care i-a făcut pe chelneri să ciulescă urechile? Nu, nu Băsescu! S-a rostit şi Băsescu de mai multe ori, dar nu s-a ciulit urechea.

“Pavilionul” s-a mişcat doar când s-a vorbit despre Kazahstan şi despre South Stream. Oficial, PSD a anunţat însă că Schroeder vine la Bucureşti la invitaţia lui Ponta, vineri, nicidecum joi… citeste tot aici

Cand prostii se fac ca nu inteleg ceea ce au inteles defapt de mult timp

Trebuie sa recunosc ca sunt surprins si nu inteleg: oare de ce a venit Gerhardt Schroeder, emisarul Federatiei Ruse, exact inainte de Congresul PSD, la care s-a discutat fatis despre faptul ca Traian Basescu nu este un bun roman si trebuie dat jos din fruntea statului?

Pe bune, nu pricep ce legatura exista intre presedintele Rusiei Medvedev, siloviki din generatie cu Putin, actual prim-ministru, fost presedinte al Federatiei Ruse, Alexei Miller, si el siloviki leningradean de-al lui Putin, pus de acesta in fruntea Gazprom dupa ce a ajuns la putere, ca succesor al lui Eltin, Gerhardt Schroeder, actualmente putred de bani de culoarea gazului rusesc si Congresul PSD, unde s-a vorbit astfel despre efortul concentrat de debarcare a presedintelui Romaniei.

FOTO: MinnPost – Putin picks a Putin man as his succesor

Ce intelegem din aceasta? Ce intelegem din faptul ca vineri seara, pe la unshpe noaptea trecute fix, cand nu e nici prime-time, nici brobereala, Sorin Ovidiu Vantu a iesit pe Antena 3, la “Vorbe Grele” de Victor Ciutacu si am asistat la un aparent interviu dur luat de cel din urma.

In realitate, Ciutacu a pus o multime de intrebari surprinzator de incomode, pe care SOV le-a dat la spate-n viteza a cincea (“sssa trecem“). Trecem peste performanta profesionala slaba a ciutacului, care l-a lasat pe Vantu sa joace tananika, in loc sa-i dea peste botitcul sau umed de caprioara.  Sa trecem si peste fundalul dominat de niste cartulii din Biblioteca Adevarul, aflate pe niste rafturi care trebuiau sa ne simuleze ca SO Vantu este un ‘telectual.

Iata cateva lucruri interesante spuse de vantoshenia sa:

1 – Nu da lovitura de stat numai pentru atata lucru (un lucru pus pe tapet de ciutacul de serviciu, ca a fost retinut si ca este cercetat de catre procurori pentru spalare de bani – dosarul disjuns acum cateva zile – si pentru favorizarea infractorului – Nicolae Popa, dar nici nu mai conteaza care este acest lucru; important este ca SOV a recunoscut ca da lovitura de stat, dar nu pentru chestiuni neimportante, precum cele legate de libertatea sa; exista alte lucruri mai importante pentru el)

2 – Daca iesea presedinte Mircea Geoana, care este intr-adevar un tip care nu trece sticla si nu are prezenta de spirit, Medvedev insa nu l-ar fi pus niciodata in dificultate (adica Romania ar fi avut un presedinte-marioneta, manipulabil, slab, dar agreat de Kremlin)

FOTO: Antena 3

3 – Romania trebuie sa se orienteze economic catre statele din grupul BRIC si cu siguranta spre Rusia, India si China (tara noastra nu poate sa faca acest lucru, ca membru UE; oricum, daca ar face-o, ar fi o premiera in Uniunea Europeana si Romania ar deveni o forta centrifuga in interiorul Uniunii)

4 – In fruntea statului roman trebuie sa vina alt presedinte. Actiunea trebuie inceputa din Parlament, care are legitimitate democratica si care trebuie dea jos Guvernul Boc si sa numeasca alt executiv, independent de Cotroceni. In trei luni Basescu ar trebui sa devina istorie politica (asa cum SOV a mai spus, de altfel)

Mie toata povestea aceasta, din care o parte se aude in link, nu imi suna a mesaj adresat maselor largi de romani, ci a mesaj transmis altor posibili rezidenti FSB in Romania, care trebuie sa se activeze astfel si sa faca anumite lucruri.

Primele trei puncte arata directia in care rede Vantu ca trebuie sa ne indreptam. Ciudat, dar iar ma mir: de ce tocmai spre est?

FOTO: Life – Gerhard Schroeder Becomes Head Of Russian-Led Gas Pipeline Project

Al patrulea punct arata cum anume inteleg conspiratorii sa ajunga la aceasta directie politica.

Pentru ca eu cred ca este vorba despre o conspiratie pentru o lovitura de stat, care se pregateste. Intr-un moment in care Romania incepe sa scape de monopolul gazelor rusesti. Si nu numai tara noastra.

Deci, Schroeder, turbat la gratii ca maimuta lui Naumovici, din “Razboiul Stelelor”, intr-un asemenea moment, vine in Romania sa stea de vorba cu conducerea PSD, inainte de Congresul acestui partid de orci. Subiect: Kazahstan si South Stream. Aha! Rompetrol (unde nu, rusii nu au nici o legatura, noooo, acolo sunt kazahii, de capul lor, stiu) si gazele de la rusi.

Bine-bine, o sa ma intrebati, dar ce l-a apucat pe Vantu sa foloseasca aceasta metoda, adica sa se expuna public ca sa transmita aceste lucruri? Simplu, voi raspunde: telefoanele sale sunt ascultate si, in general, este hipermonitorizat, asa ca solutia cea mai buna era sa sfideze si, simultan, sa isi faca treaba.

De ce? Este simplu: pentru ca este disperat. Dar disperat, nene, musca din perete si si-a pus dinti de cal, ca sa prinda mai bine tencuiala.

Share