Elliot Broidy i-ar fi spus lui Ted Royce, vara trecută, că Laura Codruţa Kovesi va fi demisă

Share

Lobbystul american Elliot Broidy i-ar fi spus încă din vara anului trecut şlui Ted Royce că Laura Codruţa Kovesi va fi demisă. Royce este şeful Comitetului de Politică externă din Camera Rreprezentanţilor. El urma să se întâlnească cu şefa DNA. Aranjamentul ar fi fost făcut de Ambasada SUA în România.

Dragnea i-ar fi dat bani de la MApN lui Broidy contra lobby la Trump

New York Times a scris că Broidy s-a folosit de învestirea președintelui Trump pentru a obține contracte pentru firma sa în diverse țări, printre care și România. Pulicaţia americană sugerează că, în schimbul acestei acţiuni de lobby, americanul ar fi fost cadorisit de Dragnea cu un contract cu MApN, via Romarm.

Elliot Broidy îl sfătuia pe Te Royce să meargă pe burtă

Realitatea TV a prezentat un e-mail atribuit lui Elliott Broidy către Ed Royce pe 8 august 2017. Broidy îi atrăgea atenția lui Royce că nu ar trebui să se întâlnească la București cu Kovesi.

Aș vrea să vă atrag atenția asupra unei chestiuni care provoacă îngrijorarea profundă a premierului Sorin Grindeanu și a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Trimisul lui Obama, Ambasadorul Hans Klemm și personalul lui v-au programat o întâlnire cu procurorul-general al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Kovesi este supusă în prezent unei evaluări extreme pentru tacticile pe care le-a folosit pe post de „luptă anticorupție”. A devenit clar că numele „anticorupție” a fost folosit pentru scopuri politice. Se așteaptă demisia lui Kovesi sau schimbarea și punerea ei sub acuzare în următoarele 60 de zile. Recomand cu tărie să vă anulați întâlnirea cu Kovesi.

Interpretarea Starea Presei: Broidy a încercat să-l dezinformeze pe Ted Royce

O posibilitate este că, în bună înţelegere cu Liviu Dragnea, care i-a spus că Laura Codruţa Kovesi nu mai are multe zile la DNA, de bună-credinţă, a încercat să-l informeze pe Ted Royce asupra evoluţiilor din România.

A doua posibilitate este că a făcut acelaşi lucru de rea-credinţă, tot în înţelegere cu Liviu Dragnea. Iar a treia posibilitate este că i-a dat credit şi a pus botul la vrăjeală. Acum, şi mai compromis, Broidy poate că îl pomeneşte pe Dragnea.

Cu evlavie.

 

Share