home POLITICA Elena Udrea, vot anti Ponta în turul al doilea

Elena Udrea, vot anti Ponta în turul al doilea

Share

Elena Udrea, vot anti Ponta în turul al doilea

Elena Udrea a ieşit public la 17 ore după ce am scris această opinie, în care afirmam că în ultima jumătate de an cupla Udrea – Băsescu a fost destructivă pentru unitatea Dreptei.

Pe scurt, speegh-ul lui Nuţi din Pleşcoi poate fi sintetizat astfel:

Votul din 16 noiembrie va fi un vot anti-Ponta. Alegătorii mei sunt prea inteligenţi ca să le spun eu cum să voteze şi ei ştiu cum trebuie să voteze. Nu spun cu cine votez eu, dar nu votez cu Ponta. Domnul Băsescu va avea propria lui declaraţie pe acest subiect.

Interesant cât de bine pastişează Elena Udrea după Monica Macovei! Tuşele anti-Ponta din discurs sunt luate direct din întregul mesaj politic al Monicăi Macovei, pe care aceasta îl are de foarte multă vreme.

Există posibilitatea ca o parte mai mică din electoratul radical-udrist-băsist să nu meargă la vot, pentru că şi Iohannis a fost criticat de Elena Udrea. Elena Udrea nu trebuia să facă acest lucru. Nu e loc nici de adevărul gol-goluţ acum, nici de orgolii mici. Oricine poate fi criticat cu temei, inclusiv Klaus Iohannis.

Efectul pozitiv al faptului că Elena Udrea a procedat astfel – destul de cotit, ambiguu şi implicit – este că astfel nu dă apă la moară teoriilor că în spatele lui Iohannis este de fapt Traian Băsescu (ceea ce evident că e o prostie).

Astfel, o parte din electoratul de Dreapta, dar anti-băsist al lui Iohannis, care a votat cu el în primul tur, dar ar lipsi de la urne dacă ar auzi o susţinere directă de la Elena Udrea, va merge la vot.

O susţinere explicită a lui Iohannis în turul al doilea de către Nuţi ar fi fost un sărut al lui Iuda şi credem că o poziţie asemănătoare va avea şi Traian Băsescu.

Concluzia e că, oarecum, Elena Udrea drege caimacul spre finalul campaniei electorale, dar rămâne lipită de Traian Băsescu ca marca de scrisoare, neasumându-şi (cel puţin deocamdată) al doilea eşec politic repurtat în şase luni.

Dacă Traian Băsescu vine preşedinte PMP cu Elena Udrea preşedinte executiv sau altă variantă de acest gen, Dreapta Radicală va rămâne divizată şi după ce Monica Macovei îşi va înfiinţa propriul ei partid.

Care, atenţie: va fi un “iată, aşa trebuia să facă şi Traian Băsescu în PMP, nu cum a făcut”, adresat direct electoratului PMP.

Share