Elena Udrea rămâne mai săracă. Ce îi vinde Fiscul dintre proprietăţi

Share

Fiscul a început procedurile de recuperare a prejudiciului de aproape 3 milioane de euro la a cărui restituire a fost condamnată Elena Udrea în Dosarul Gala Bute.

Vânzările acestea vin în momentul în care s-a dezvăluit că, pentru a nu fi închisă în România, Udrea a ajuns în Costa Rica pe o filieră dubioasă, împreună cu Bica.

În iunie, Înalta Curte a condamnat-o definitiv pe Elena Udrea la 6 ani de închisoare cu executare, la plata prejudiciului şi restituirea mitelor primite, în total aproape 3 milioane de euro: peste 8,1 milioane de lei despăgubiri către Autoritatea Naţională pentru Turism, confiscarea “în folosul statului” a celebrei genţi maro cu mită cash în valoare de 900.000 de euro şi a mitelor de “695.367 lei şi 296.076 lei”.

Elena Udrea rămâne fără terenurile “Nana” şi părţile de la Eurohotels

ANAF a trimis notificări şi somaţii la domiciliul din cartea de identitate a Elenei Udrea: Bucureşti, bulevardul Unirii nr. 15, însă toate actele procedurale s-au întors întrucât fostul ministru nu a autorizat pe nimeni să îi primească corespondenţa.

ANAF a declanşat şi procedura de evaluare a proprietăţilor Elenei Udrea aflate sub sechestru în acest dosar. E vorba în primul rând de terenurile din Călăraşi, “de la Nana”. Potrivit ultimei declaraţii de avere depuse de Elena Udrea la Parlament în ianuarie 2017, ea deţine aproape 14 hectare în comuna Sohatu, alte peste 14 ha în Săruleşti, aproape 2 ha la Nana şi alte 11 ha în comuna Gurbăneşti din judeţul Călăraşi.

Ea are sechestru şi pe un sfert din clădirea hotelului Eurohotels de pe strada Polizu din Bucureşti. “Terenurile agricole, extravilane, din Călăraşi nu valorează foarte mult, iar să vinzi un sfert din clădirea unui hotel e dificil”, au explicat surse din cadrul ANAF pentru G4Media.ro. “E de neînţeles de ce procurorul DNA nu a pus sechestru pe conturi sau acţiunile la firme!?”, s-au întrebat inspectorii fiscali. Procurorii din dosarul Gala Bute au fost Marius Bulancea, şeful Secţiei a 2-a din DNA şi Ana Dana.

Share