home POLITICA Elena Udrea “spune tot”. Concluziile scandalului

Elena Udrea “spune tot”. Concluziile scandalului

Share
Elena Udrea
“Hai, Nuţi, că bine le zici! Mai să te cred!”

Elena Udrea spune tot, cel puţin aşa dă impresia, dar realitatea ar putea să fie alta decât aceasta. Care sunt concluziile de etapă ale interviului dat de politician?

Atunci când Elena Udrea s-a decis să spună o mulţime de lucruri pe care le-ar fi ştiut şi nu le-a spus până vineri a avut motive foarte serioase să o facă.

Dacă Elena Udrea ar fi dat aceste informaţii în timpul campaniei electorale, ori imediat după ce a ieşit din cursa pentru Preşedinţie, ori poate de Crăciun sau de Anul Nou, în mesajul ei către Naţiune, am fi avut asupra lucrurilor spuse de ea o altă imagine: mai multă credibilitate; tendinţa de a lua mai în serios cele afirmate.

• citeşte şi: Autodenunţul Elenei Udrea şi generalii care conduc România (Radu Moraru pentru Nasul.tv)

Aşa, după ce a fost scuturată serios de procurorii DNA, Elena Udrea pare a face un atac preventiv, în care ranforsează veridicitatea celor pe care le afirmă prin faptul că ar fi stat foarte-foarte aproape de Traian Băsescu.

Există însă o identitate de direcţie a atacului făcut de Elena Udrea cu atacurile disperate ale lui Sorin Ovidiu Vântu, pe când era pe punctul să fie condamnat definitiv.

• Elena Udrea pe Facebook: “Pot spune eu exact ce am vorbit cu Traian Băsescu, nu este nevoie să facă ei un efort de “redare” a discuţiei. Mai ales că s-ar putea să nu le iasă exact. Presupun că urmează faza pe filmări şi, în continuarea celor de la Paris, faza pe fotografii!

Şi Vântu (chiar şi acum), şi Elena Udrea afirmă că “sistemul” este cel cu care se luptă.

Elena Udrea desprinde, în discursul ei, “sistemul” de persoana lui Traian Băsescu, în timp ce Vântu vorbea direct, în faţa magistraţilor, despre implicarea preşedintelui în dosarul său.

• citeşte şi: Elena Udrea: Coldea cere timp pentru a putea sa-si rezolve problemele interne. Eventual, pana ma “rezolva” pe mine (HotNews)

Elena Udrea a ales o metodă mult mai parşivă. Tot interviul, Udrea a pus accentul pe Florian Coldea, iar la final a strecurat o afirmaţie pe care probabil şi-o doreşte una cheie.

Elena Udrea afirmă, în finalul interviului, că pe vremea lui Traian Băsescu probabil că toate aceste lucruri se întâmplau, adică, de exemplu, se făcea şi poliţie politică, dar când acest lucru s-a vădit era prea târziu.

Atât. Scurt. Mic. Neglijabil pentru unii, ce se reped pe “cestiunea” Florian Coldea. Dar care ranforsează spumele pe care le fac acum la colţurile gurii păreriştii de la România TV şi Antena 3.

Există şi o schizofrenie de fond în acest fel de a vorbi al lui Nuţi din Pleşcoi. Tu, Elena Udrea, spui tot interviul că erai aşa, sfătuitorul de taină al lui Traian Băsescu, afirmi paranoid că tu erai femeia-serviciu secret, Mata Hari de România, cea care rivalizai cu SRI în urechea preşedintelui, apoi la final strecori această afirmaţie-acuzaţie extrem de gravă, ce intră în coliziune cu fondul celor afirmate până atunci:

Pe vremea lui Traian Băsescu probabil că toate aceste lucruri se întâmplau, adică, de exemplu, se făcea şi poliţie politică, dar când acest lucru s-a vădit era prea târziu.

Procurorii DNA, după părerea mea, au luat negreşit la puricat, cuvânt cu cuvânt, interviul dat de Elena Udrea colegilor de la HotNews.

Au identificat cinci-şase puncte în care ceea ce a declarat public Nuţi ori intră în coliziune cu cele declarate procurorilor, ori e mai mult decât ce le-a spus lor.

Vor urma noi interogatorii pentru Elena Udrea. Apoi, interogatorii ale celor despre care vorbeşte ea sau discuţii cu aceştia. Inclusiv Florian Coldea, Traian Băsescu, Sebastian Ghiţă, Dorin Cocoş, Alin Cocoş etc. Apoi, vor urma confruntări şi interogatorii încrucişate între împricinaţi.

Dacă ne imaginăm că o ţaţă rătăcită în lumea politicii, pe care încă nu se văd ridurile, poate să înnoade pe toată lumea în acest fel, ne înşelăm. Procurorii au metode specifice profesiunii de verificare a informaţiei care nu dau greş decât foarte rar.

Singurul lucru pe care îl aşteptăm este să vedem când şi cum va reacţiona, în toată această poveste sulfuroasă, Traian Băsescu.

Pentru că în acest moment aşa-zisul său fost serviciu de informaţii alternativ, încarnat într-o demoazelă tunată, care haleşte consoanele-n timp ce aruncă intrigi, despre ce a auzit ea spus de unul, căruia cineva i-a spus că a auzit că altcineva ar fi spus, l-a compromis dramatic.

notă: Observaţi când de predictibilă e România? Ghinion!

Citeşte şi
Traian Băsescu vrăjeşte la Bruxelles, la terasă, cu o altă blondă

Nu, nu este Elena Udrea, de data aceasta. Blondele trag la Traian Băsescu. Jurnalistul Dan

Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au constatat că fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a

Traian Băsescu ar fi început să toarne la Secu’ încă din studenţie

CNSAS susține în documentele oficiale trimise instanței că Traian Băsescu ar fi început să-și toarne

Gabriel Sandu, denunţ contra lui Traian Băsescu, Emil Boc, Elena Udrea

Fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu a depus miercuri un denunţ la DNA. În acesta,

Giovanni Francesco, cal troian DNA în familia lui Traian Băsescu?

Prezenţa italianului Giovanni Francesco în familia lui Traian Băsescu nu a fost de bun augur

Traian Băsescu îi ia apărarea şpăgarului târgoviştean Florentin Popescu

Din toptanul de aberaţii marca Traian Băsescu, ne-a sărit în ochi una mai dihai decât

Senatorii jurişti s-au sucit. Amendamentele lui Ş. Nicolae şi T. Băsescu, respinse

După protestele în curs de amplificare de aseară, senatorii jurişti s-au răzgândit. Corupţia nu se

Graţierea corupţilor revine. Senatorii jurişti au scos iar elefantul de la sertar

Graţierea corupţilor este inclusă acum în proiectul Legii Graţierii. Senatorii jurişti au aprobat propunerile formulate

Traian Băsescu diseară la RTV, userii Facebook îl fac praf şi pulbere

Chiar şi un simplu anunţ făcut de Traian Băsescu pe Facebook că va fi prezent

Traian Băsescu îl compară pe Klaus Iohannis cu Ion Iliescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu îl compară ironic pe Klaus Iohannis cu Ion Iliescu. Într-o postare

Share