home POLITICA Elena Udrea şi statul de drept

Elena Udrea şi statul de drept

Share

Elena Udrea şi statul de drept

Elena Udrea a detonat acum o săptămână o nucleară cu implicaţii îngrozitoare, mai ceva decât orice nucleară detonată în campania electorală.

Începem acest articol de opinie, subliniind că, dincolo de reverberaţiile declaraţiilor lui Nuţi din Pleşcoi în presă, orice spune aceasta sau oricine despre orice trebuie verificat înainte să tragi o concluzie.

Evident, există unii care încearcă să intelectualizeze isprăvile lui madam Elena Udrea, precum aici, unde exultă o doamnă ce a devenit antibăsistă atunci când nu a reuşit să intre în graţiile fostului preşedinte, dar rezultă bazaconii.

Evident, lipsiţi de cultura faptului verificabil, unii români stau în aceste zile cu gurile căscate la televizor, sorbind cotcodăcelile demoazelei şi admirându-i “frumoasei” guşile în curs de dilatare din cauza stresului sub care se află.

Adepţii Antena 3 şi România TV, adică nucleur dur al anti-băsiştilor, strigă acum pe toate drumurile, la unison cu cele două vuvuzele de presă:

Ahahahaaaaaa! Acesta vă era statul de drept! Aceasta vă era justiţie independentăăăăăă! Tiranul Băsescuuuuu! Am avut dreptate când spuneam noiiiii!“.

Răspunsul la aceste urletoanţe dezarticulate, de pui de dinozauri în călduri după vreo stegozauriţă care încă n-a depus ouă prima oară, este simplu:

Dar ce, a verificat cineva că într-adevăr Codlea ăsta a făcut, face etc. ce susţine udricioasa?

O altă categorie de electorat, adepţii nebăsişti ai Dreptei, acum jubilează:

Acum putem construi cu adevărat statul de drept şi justiţia independentă!

, mormăie ei, neînţelegând că se sprijină pe umerii unuia pe care îl huiduie – Băsescu Traian. Anumiţi ipochimeni (da, puteţi considera că acest ultim cuvânt a fost folosit cu sens peiorativ) de-abia aşteaptă aceste mormăieli, ca să spună pe la colţuri:

Bietul Iicsulescu, azi putrezitor prin puşcării, a fost condamnat pe nedrept de către justiţia controlată a Tiranului Băsescu!

De peste Cacaina, anteniştii şi reteviştii striga-vor, la aceste mormăieli şi cârcoteli:

Aţi văzut, bă? Eliberaţi-l pe bietul Icsulescu şi să refacem USL!

Carevasăzică, primul şi cel mai grav efect al “dezvăluirilor” făcute de Elena Udrea este că credibilitatea a tot ceea ce a fost edificat în cei zece ani, cât preşedinte a fost Traian Băsescu, este puternic subminată.

Ca şi când, pe o bucată de carton invadată de ploşniţe, răscoleşti cu un băţ: începe o foşgăială generalizată, de la cea mai mică târâtoare, până la tata ploşniţoi şi mama ploşniţoaică.

Se vorbeşte intens azi, aici, acum despre sloturi groase de dosare ale apropiaţilor lui Traian Băsescu, ţinute până acum la căldurică, la sertărică de către procurori, acum scoase, după ce a plecat Tiranul Absolut de la Cotroceni.

Democraţia românească este relativizată şi mai mult: sunt alţi cârcotaşi, care strigă că, din momentul în care preşedintele Klaus Iohannis s-a instalat la Cotroceni, o pletoră formată din alţi infractori se ascunde sub pulpanele parpalacului Neamţului, iar procurorii fac sluj în faţa acesteia.

Mama relelor este că însuşi artizanul reformei făcute în anii 2004 – 2014 în România este puternic decredibilizat de Elena Udrea. Şi pe bună dreptate!

Orice va spune el acum, va fi foarte greu pentru acesta să explice de ce a încălzit un deceniu la piept o caţazdreanghină amorală, pusă pe căpătuială, agresivă, ţaţă, intrigantă, rea, lipsită de scrupule şi arghirofilă-n draci.

Sunt două aspecte aici de discutat: cel penal şi cel uman. De cel penal poate mai scapă Traian Băsescu, asta vor decide procurorii, dacă a făcut fapte penale sau nu, dar aspectul uman – repetăm: cum de a ţinut-o aproape de el, Cabinetul Doi, consilierul său personal perpetuu, pe această demoazelă de moravuri politice uşoare – este foarte greu de contracarat.

Tot acest concert de efecte ale declaraţiilor iresponsabile, dotate cu ingredientele cancanului, conspirativitei şi pericolului tiraniei, proferate de Elena Udrea, se constituie în cel mai grav atac la statul de drept, Justiţia independentă şi democraţie pe care l-a reuşit vreodată cineva, personal, în România ultimilor 10 ani.

Citeşte şi
Traian Băsescu susţine manifestanţii antivaccinare şi anti-5G

Fostul preşedinte Traian Băsescu o ia razna rău de tot, faţă de ceea ce a Read more

Traian Băsescu o ţine danga: “Testarea atât de puţin e o crimă!”

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că numărul mic de teste pentru COVID-19 este o "crimă Read more

Traian Băsescu, incredibil, face mişto de Ordonanţa Militară 3

Ieșire în decor a fostului președinte al României, Traian Băsescu. Acesta a declarat că îl Read more

CURS, firma lui Buble, spune că Firea este favorita bucureştenilor

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, are cea mai mare cotă de încredere pentru un Read more

Traian Băsescu vrăjeşte la Bruxelles, la terasă, cu o altă blondă

Nu, nu este Elena Udrea, de data aceasta. Blondele trag la Traian Băsescu. Jurnalistul Dan Read more

Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au constatat că fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a Read more

Traian Băsescu ar fi început să toarne la Secu’ încă din studenţie

CNSAS susține în documentele oficiale trimise instanței că Traian Băsescu ar fi început să-și toarne Read more

Gabriel Sandu, denunţ contra lui Traian Băsescu, Emil Boc, Elena Udrea

Fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu a depus miercuri un denunţ la DNA. În acesta, Read more

Giovanni Francesco, cal troian DNA în familia lui Traian Băsescu?

Prezenţa italianului Giovanni Francesco în familia lui Traian Băsescu nu a fost de bun augur Read more

Traian Băsescu îi ia apărarea şpăgarului târgoviştean Florentin Popescu

Din toptanul de aberaţii marca Traian Băsescu, ne-a sărit în ochi una mai dihai decât Read more

Share