home POLITICA Elena Udrea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile

Elena Udrea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile

Share

Elena Udrea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile

Elena Udrea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, a decis acum câteva momente, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la aproape 24 de ore de la momentul reţinerii politicianului pentru 24 de ore.

citeşte şi: Referat DNA. Fosta şefă CNI, fotografiată cu UDREA și BICA în excursie la Paris, a făcut denunț. Excursia a fost plătită din mită (România liberă, articol de Andra Dolană şi Ondine Gherguţ)

Decizia ICCJ în Dosarul Microsoft nu este definitivă şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.

Anunţul a fost făcut de către unul dintre avocaţii Elenei Udrea, Marius Striblea, care a precizat, la ieşirea din sala de judecată, că a fost admisă parţial propunerea anchetatorilor, în sensul că judecătorul nu a luat în considerare acuzaţia de spălare de bani.

Judecătorul ICCJ a admis cererea de înlocuire a măsurii controlului judiciar, dispus anterior de către procurorii DNA faţă de Udrea în Dosarul Microsoft, cu măsura arestului preventiv şi cererea DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea pentru acuzaţia privind mita luată de la Dinu Pescariu, formulată de procurori după instituirea controlului judiciar.

Elena Udrea e în faţa judecătorilor la ÎCCJ

Elena Udrea se află de la ora 14 în faţa completului de la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie care va decide dacă va fi arestată preventiv pentru 30 de zile sau nu.

Elena Udrea a repetat gestul cu degetul la nas

Gestul mafiot făcut de Elena Udrea acum două zile, în Parlament, a fost repetat de aceasta şi azi, la intrarea în instanţă, deliberat, ca o sfidare, apăsat.

În timpul repetării gestului, Elena Udrea a zâmbit, iar ulterior lui a ridicat capul, cu cătuşele la mâini şi s-a uitat sfidătoare, zâmbind, exact în camera tv care o filma.

Credem că ar fi normal ca procurorii să o întrebe pe Elena Udrea ce semnificaţie are acest gest şi cui îi este adresat el.

Semnificaţiile mafiote ale acestui gest sunt de desconsiderare a celor din jur sau a situaţiei în care se află, ori de atenţionare asupra faptului că cine se pune cu persoana care face acest semn o să aibă de-a face cu aceasta.

Cum încearcă avocaţii angajaţi de Elena Udrea să trimită în derizoriu probele procurorilor

Avocaţii angajaţi de Elena Udrea, precum şi aceasta, trebuie să răspundă la întrebările judecătorului de drepturi şi libertăţi şi să combată probele procurorilor.

Avocaţii au precizat miercuri că probele reţinute şi prezentate de DNA în referatul cu propunere de arestare sunt: denunţul lui Dinu Pescariu, precum şi un bileţel găsit la percheziţiile de la domiciliul acesteia.

Potrivit avocaţilor, probele anchetatorilor nu dovedesc acuzaţiile pe care i le aduc Elenei Udrea (toţi avocaţii, fără excepţie, susţin aceast lucru).

Pe bileţelul găsit la percheziţiile de la domiciliul fostului ministru erau notate iniţialele “E.U.” şi suma de 500.000 de euro.

Anchetatorii ar încerca să dovedească astfel mita pe care omul de afaceri Dinu Pescariu i-ar fi dat-o Elenei Udrea.

Avocaţii afirmă că la dosar se mai află şi extrase de cont, care nu dovedesc acuzaţiile aduse. Avocaţii sunt în acest moment în arhiva Secţiei penale a ICCJ, pentru a studia în continuare dosarul.

Povestea asta se va lungi în noapte. Vă vom ţine la curent cu update-uri.

Capetele de acuzare pentru Elena Udrea

Conform referatului procurorilor, Elena Udrea a fost reţinută de DNA pentru 24 de ore pentru:
– trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea);
– trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România);
– trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro);
– spălare de bani;

Inculpatei UDREA ELENA GABRIELA i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, urmând a fi prezentată, la data de 11 februarie 2015, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citeşte şi
Elena Udrea a furnizat informaţii false prin avocatul ei acum câteva ore. Astfel, existenţa unui
După desemnarea de către Klaus Iohannis a Vioricăi Dăncilă prim-ministru, ceasul ticăie necruţător. Penalii din
Simona Marcu este noua stea apărută pe cerul Justiţiei Române.Numai că apariţia magistratului în fruntea
DNA a reținut 16 persoane în dosarul privind decontările ilegale de la CASMB. Procurorii au dispus
Procesul în care Gabriel Oprea a fost trimis în judecată se va relua de la zero. Este
Ministerul Justiţiei a publicat miercuri seară proiectul de modificare la Legile Justiţiei. Acesta a fost
În Megadosarul Dragnea, acţionarul firmei Ferma Salcia SA, a fost reţinut pentru o evaziune fiscală
Înalta Curte are o viziune diferită de cea a CSM asupra legilor Justiţiei, arată ministrul
Liviu Dragnea rămâne cu condamnarea de doi ani cu suspendare în Dosarul Refere dumul. Înalta
Elena Udrea a fost condamnată de ÎCCJ la şase ani de închisoare cu executare în
Share