Elena Udrea. Discursul din Parlament VIDEO

Share

Elena Udrea a ţinut un nou discurs în Parlament, înainte de avizarea a două noi cereri ale procurorilor DNA, în Gala Bute: una de urmărire penală şi una de arestare. Textul discursului este sevos, aşa că am citat unele fragmente de două ori, cu intertitluri diferite.

"În ritmul acesta o să ne vedem din două în două săptămâni până în 2016.". Doamne, feri...
“În ritmul acesta o să ne vedem din două în două săptămâni până în 2016.”. Doamne, feri…

Deputatul (încă) Elena Udrea se întrece în a le povesti colegilor ei ce a păţit din cauza procurorilor DNA. Că a fost dezbrăcată şi i s-a luat sutienul. Normal, sunt unii arestaţi preventiv care-şi fac rău, alţii care vin cu diferite obiecte ascunse pe ei sau chiar în ei. Citiţi “Papillon” de Henry Charierre.

Cât despre condiţiile aşa-zis dramatice din arestul preventiv… majoritatea românilor din mediu rural le-ar considera raiul pe pământ şi mulţi dintre orăşeni trăiesc în condiţii similare sau mai rele.

Elena Udrea le cere deputaţilor să schimbe Codul Penal şi să ia aminte, pentru că oricare dintre ei ar putea fi în locul ei. Este o declaraţie ncredibilă, ce intră în coliziune dramatică cu întreg discursul politic demagogic al acestui politician, cu Justiţia independentă şi cu statul de drept.

Când statul de drept acţionează contra ei, Elena Udrea reacţionează exact ca Adrian Năstase, Relu Fenechiu şi Gigi Becali. Jenant…

Elena Udrea: Am fost dezbrăcată! Mi-au luat sutienul!

“Am fost dusă în arestul Poliţiei, verificată la sânge şi dezbrăcată. Mi-au luat sutienul. Am fost dusă într-o cameră de trei pe trei. Veceul era de tip turcesc, fără uşă. Când nimeni nu-l folosea puneam un PET pe post de capac ca să nu vină șobolanii. Dacă te spălai pe cap, nu aveai acces la fôhn. Aş fi vrut să vin în cătuşe, să le puteţi vedea, să le puteţi atinge. Nu vreau să vedeţi această descriere a faptelor ca pe un reproş. Mi-aţi deschis ochi.”

Elena Udrea: Arestul preventiv e similar torturii

“Astfel am ajuns să cunosc două femei arestate într-un dosar de evaziune fiscală, ele lucrând la departamentul de contabilitate al unei firme. Nu sunt pericol pentru societate, nu pot influenţa dosarul, nu au avut beneficii uriaşe, sunt oameni obişnuiţi despre care nu se scrie în presă. Stau cu lunile înainte de a se judeca acuzaţiile. Procurorii cred că le vor distruge emoţional. De prea multe ori se apelează la măsura arestului preventiv, e o pârghie similară cu tortura şi se apelează adesea la ea.”

Elena Udrea: Mâine ar putea să vă facă şi dumneavoastră la fel!

“Am fost de acord mereu ca justiția să funcționeze în cazul tuturor, dar era suficient să dați aviz doar cererilor de urmărire penală. Nu a contat exceptionalul situației în care m-am aflat, un deputat in cazul cărui s-au formulat șase cereri într-un caz în care funcționari, foști miniștri erau în libertate. Celor mai multi dintre dvs. le-a fost teamă de cei cu care mă lupt și care mâine ar putea să vă facă și dvs. la fel. Ați stat până la 1 noaptea și ați votat. În urma cu două săptămâni ați aprobat trei cereri de arestare și una de reținere.”

Elena Udrea: Sunt vânată sistematic

“Este evident ca sunt o țintă, sunt vânată sistematic. În ritmul acesta o să ne vedem din două în două săptămâni până în 2016. Multe acuzații sunt doar minciuni ale celor care fac denunțuiri. Cei care fac denunțuri pleacă acasă. Ati aprobat 6 cereri bazate doar pe denunțuri”.

Elena Udrea: M-a denunţat o prietenă

“Una din cererile de astăzi de bazează pe denunturi, unul făcut de o prietenă de-a mea. Pe baza acestor dovezi, normal ar fi fost ca DNA să renunțe la cereri. Dacă eu pe denunturi am putut să stau arestat preventiv, acest lucru i se poate întâmpla oricărui român”.

Elena Udrea: Separaţia puterilor în stat nu mai funcţionează

“Dosarul Gala Bute este dovada cea mai clară că separarea puterilor în stat nu mai funcționaează. Firul roșu al acuzațiilor este opinia procurorilor că această gală nu trebuia să aibă loc. Da, mi-am dorit acest lucru. Dar este aceasta o vina pentru care să fiu arestată?”

Elena Udrea: Nu mă voi da cu mir, nu voi citi acatiste, nu voi spune rugăciuni

“Reproşurile care mi se aduc în dosar ţin de activitatea departamentelor din minister, nu de activitatea Elenei Udrea. Îmi pare rău că îi dezamăgesc pe unii dintre dv. nu mă voi da cu mir, nu voi citi acatiste, nu voi spune rugăciuni, chiar dacă pare că funcţionează. Vreau să ştiţi ce aţi făcut cu votul dv.”.

Elena Udrea: Cele două femei arestate cu mine nu sunt un pericol pentru societate

“Mi-aţi deschis ochii. Astfel am ajuns să cunosc două femei arestate într-un dosar de evaziune fiscală, ele lucrând la departamentul de contabilitate al unei firme. Nu sunt pericol pentru societate, nu pot influenţa dosarul, nu au avut beneficii uriaşe, sunt oameni obişnuiţi despre care nu se scrie în presă. Stau cu lunile înainte de a se judeca acuzaţiile. Procurorii cred că le vor distruge emoţional.”

Elena Udrea: Modificaţi Codul Penal!

“Faceţi ce trebuie să facă Parlamentul: legiferaţi! Modificaţi Codul Penal! Oricât ar încerca demagogii să convingă de corectitudinea practicilor judiciare, opt cereri trimise către Parlament după ce atâţia ani nu s-a întâmplat nimic arată că ceva e în neregulă cu sistemul. Nimeni nu a mai trecut prin această vânătoare. Când veţi pune bilele în urne vreau să vă gândiţi că tot ce votaţi e un precedent periculos. Nu cer clemenţă şi favoruri, vă cer să gândiţi. Să răspundeţi unei singure întrebări: este spre binele României ce se întâmplă?”

Share