Elena Udrea: În locul meu putea să fie domnul Ponta! (discurs) VIDEO

Share

Elena Udrea a indus de la început, în discursul său din Parlament, o idee manipulatoare: “Suntem în faţa unei situaţii excepţionale”. Evident, o astfel de situaţie necesită o reacţie excepţională.

Elena Udrea

Ca de obicei, Elena Udrea a vorbit despre ea însăşi la persoana a treia:

Ceea ce se întâmplă cu mine nu a re legătură cu Elena Udrea. În locul meu putea să fie domnul Victor Ponta, domnul Crin Antonescu.

Apropoul bătut astfel se adresează exact majorităţii parlamentare ultraconservatoare, care se teme de anchetele DNA şi căreia Elena Udrea i-a cerut sprijinul.

Ea a făcut apel la memoria lacrimogenă a românilor, care ascultau cu “plapuma pe cap, Europa Liberă sau Vocea Americii”, de parcă ar fi acum vorba despre acelaşi lucru.

A afirmat apoi că există “presiuni (nedovedite încă) asupra Curţii Constituţionale” şi despre “forţe oculte”, explicând că “tot ceea ce am spus este adevărul pe care-l ştiu”.

“Vin astăzi în faţa dv. şi spun acelaşi lucru: oamenii trebuie să fie egali în faţa legii şi Parlamentul nu trebuie să fie scut în faţa legii. Justiţia trebuie să-şi urmeze cursul şi în cazul Elenei Udrea” (iar persoana a treia).

Elena Udrea a cerut ca Parlamentul să avizeze favorabil cereerile de urmărire penală şi să respingă cele trei cereri de arestare a sa.

În discursul ei, Elena Udrea şi-a reluat argumentele expuse şi anterior: cei care au inişiat afacerea îşi fac sărbătorile de iarnă la Miami, iar cei ce au depus mărturie sunt liberi, sub control judiciar. “Se cere arestarea preventivă a Elenei Udrea” (iar persoana a treia) şi mai e arestat Dorin Cocoş, fostul ei soţ.

Elena Udrea trebuie să tacă, pentru că adevărurile pe care le spun sunt periculoase pentru unii.

Probe, nexam. Nada. Zilch. Niente. Nu se esgzistă nici una sau, mai bine zis, “prrocurorii trebuie să aidze martori”.

Există însă în schimb teama de ceea ce eu pot spune şi alţii nu spun.

Apoi, Elena Udrea a citat din Martin Niemöller, sugerând că trăim în timpuri asemănătoare cu acelea în care începea să crească în putere fasciştii, în Germania interbelică. Este exact acelaşi mesaj dat de toţi vectorii de putere ai Rusiei putiniste, care afirmă că democraţia occidentală este fascism.

Share