home EVENIMENT, POLITICA Elena Udrea a recunoscut că a primit bani negri

Elena Udrea a recunoscut că a primit bani negri

Share

Elena Udrea a recunoscut că a primit bani negri

Elena Udrea ar fi recunoscut în faţa procurorilor DNA că nu toţi banii pentru finanţarea campaniei electorale care ajungeau la PDL erau înregistraţi în contabilitate.

Conform procurorilor, Elena Udrea ar fi declarat că unii bani vin, pentru partidele politice, de la donatori anonimi. Procurorii susţin că acest lucru demonstrează că politicianul ar fi acceptat astfel proveniența infracțională a banilor.

Elena Udrea susține că banii provenea din donații neînregistrate în evidența partidului, de la donatori anonimi. Plățile erau realizate în interesul organizației de partid, pentru diferite servicii, precum consultanță, “postaci” sau materiale publicitare.

Depunerea sumelor de bani în contul partidului, mascate sub forma unor contracte fictive de donație, era o metodă folosită în special pentru plata salariilor angajaților sau a prestatorilor care nu acceptau forme alternative de plată.

Plățile mai erau făcute în numerar, fără a se întocmi documente, ori prin transfer bancar realizat de societăți implicate direct sau indirect în relații comerciale cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, condus la acea vreme de Elena Udrea.

Potrivit procurorilor DNA, din mesajele de poștă electronică rezultă că Elena Udrea cunoștea atât existența serviciilor prestate, cât și a plăților făcute, primind informări detaliate de la colaboratori.

Share