home CORUPTIE, POLITICA Efectul Tudorel Toader asupra Justiţiei: Nu se mai găsesc procurori DNA

Efectul Tudorel Toader asupra Justiţiei: Nu se mai găsesc procurori DNA

Share

O prevedere discreta intr-o OUG promovata de Tudorel Toader, modificarile legislative facute in Parlament de coalitia PSD-ALDE, controalele Inspectiei Judiciare, deciziile CCR si atacurile mediatice au redus vizibil activitatea procurorilor anticoruptie.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Sunt probleme inclusiv la numirea unor procurori in cadrul DNA, dezvăluie jurnalistul Ionel Stoica. Acest lucru este reliefat cel mai bine de situatia de la DNA Pitesti. Pe 16 septembrie, seful acestei structuri demisioneaza, dupa 6 ani de activitate. Era ultimul procuror care mai lucra acolo.

La solicitarea sefilor DNA, pe 17 septembrie, procurorii din CSM au delegat un procuror de la DIICOT la DNA Pitesti. O solutie de avarie. Situatia insa este in continuare critica.

Vestea soc

O veste a trecut ca un fulger la inceputul saptamanii trecute printre magistratii din Romania: la DNA Pitesti nu mai lucreaza niciun procuror. Altadata una dintre cele mai active structuri teritoriale ale DNA, cea care investiga faptele de coruptie pe judetele Arges si Valcea, este aproape de colaps.

DNA are 14 astfel de structuri in intreaga tara, in orasele in care se gasesc sediile curtilor de apel.

Serviciul Teritorial Anticoruptie (STA) Pitesti, denumirea oficiala, a intrat in atentia mass-media la finalul mandatului de procuror-sef al lui Daniel Morar, 2009-2012, in momentul in care s-au deschis mai multe anchete in care erau vizati sefi din fotbalul romanesc, “prinsi” in interceptarile si filajele din dosarul milionarului Gheorghe Penescu, sau politicieni locali, cum ar fi fostul baron PSD de Arges Constantin Nicolescu sau deputatul Andi Pandele.

Anchetele procurorilor au depasit frecvent granitele judetului Arges, asa cum s-a intamplat, de exemplu, in cazul dosarului fostului primar al orasului Craiova Antonie Solomon. Era o perioada in care DNA Pitesti era condus de actualul sef al DNA, procurorul Calin Nistor… citeşte în continuare pe Ziare.com

Share