home POLITICA Efectul BăsescUdrea. Reacţii publice

Efectul BăsescUdrea. Reacţii publice

Share

Efectul BăsescUdreaEfectul BăsescUdrea. Reacţii publice. Unul puternic. Efectul BăsescUdrea este efectul anunţului preşedintelui, că o susţine pe Elena Udrea până-n pânzele albe şi dincolo de acestea. Să vedem efectul BăsescUdrea asupra liderilor de opinie (politicieni, jurnalişti, gânditori) din Dreapta românească.

Mircea Marian: in povestea asta cu basescu, recunosc, am facut un lucru complet ne-jurnalistic si laș: la ora 20.13 am inchis televizorul, am spus niste cuvinte si m-am dus sa beau palinkă.

Slviu Sergiu: V-am zis? V-am zis. Ieri: ”Traian Basescu o va sustine pe Elena Udrea in confruntarea cu Cristian Diaconescu. Emil Boc a dat deja un mesaj pro-Udrea. Elena Udrea a declarat ca maine se va intalni cu presedintele Traian Basescu. Case closed!”

Efectul BăsescUdrea: Ondine Gherguţ – Jenant, Traian Băsescu!

Ondine Gherguţ: Jenant, Traian Băsescu! După ce presedintele l-a sustinut pe Cristian Diaconescu, care, asa cum am spus mereu, este un om onest, acum o sustine pe Elena UDREA ptr că vrea duduia sa fie presedintele tarii! Culmea tupeului: UDREA a sustinut ca nu e normal ca un fost pesedist sa fie candidatul PMP- partid de dreapta! Duduia UDREA, dar mata unde ai fost, bre, in 2002? Nu tot in PSD-TST, unde îți era șef PONTA? Nu erai mata avocata RA APPS-ului, că ti-a dat PSD-ul contracte ca sa castigi si mata niste bani, asa mai multi, pe de-a moaca?! Bine c-o avem pe MONICA MACOVEI!

Dragoş Paul Aligică: (Contributors via În Linie Dreaptă) E foarte simplu: Traian Băsescu a rupt azi contractul politic tacit cu sustinatorii sai. Sustinatorii sai fiind in covarsitoare majoritate oameni cu principii care investesc rational atasamentul si angajarea lor politica, rezultatul este firesc si anticipabil. Contractul este rupt, fiecare merge pe drumul sau mai departe. Poate ceva dezamagire, dar fara suparare. Asa e intre oameni civilizati. Chiar si in politica. Chiar si in Romania.

Monica Macovei: 1. Eu mă lupt cu clasa politică. 2. Eu nu candidez ca să ajut pe cineva, să adun voturi și să fac blaturi cu PDL. 3. Eu vreau să intru în turul 2 pentru România și pentru a schimba clasa politică pentru binele României. Eu vreau să câștig în fața candidatului PSD. 4. Hai să vedem în timp cine a fost loial și cine nu! (declarații telefonice – B1TV, 20.08.2014)

Adrian Papahagi: Eu aș fi extrem de îngrijorat dacă aș fi pornit la drum cu Pleșu, Patapievici, Liiceanu, Cărtărescu, Mihăieș, Baconschi, Voinescu, Ionuț Popescu, MRU, Macovei, Marian Preda, Lăzăroiu, Diaconescu, Ciuparu și mulți alții ca ei și aș termina cu Udrea, Marin Anton și Gelu Vișan.

Efectul BăsescUdrea: Ionuţ Popescu – Băsescu s-a sinucis

Ionuţ Popescu: În seara asta Traian Băsescu s-a sinucis ! Definitiv !

Cristina Guseth: Basescu incepe sa gandeasca precum Udrea: se schimba valorile cand te mananca ura!

Sorina Matei: N-am văzut o reacție mai vehementă față de președintele Băsescu din partea oamenilor cinstiți- fie ei jurnaliști, analiști sau nu- până în seara aceasta, 20 August 2014. Elena Udrea nu va fi niciodată moștenitorul politic al președintelui Băsescu, indiferent cine ce ar face. Nu reprezintă absolut nimic din crezurile, principiile, valorile oamenilor care au crezut și poate încă mai cred în lupta președintelui Băsescu. În țara asta, statul de drept nu are unghii roz! (…) Estimarea mea este ca in fata Monicai Macovei se deschide o autostrada goala cu cinci benzi. Acum ii mai trebuie un Ferrari.

Dan Badea: Dl Paul Dragos Aligica este de aceeasi parere cu privire la TRADAREA comisa de BASESCU, prin sustinerea Elenei Udrea. Dansul insa are rabdarea de a se exprima in termeni academici! Eu n-am aceasta rabdare! N-o mai am de mult! Nu pot accepta ideea ca am devenit somer sustinandu-l pe Basescu, în vreme ce el, in loc sa fie consecvent interesului national, devine, brusc, sustinatorul unor interese primare, de prohab!…

Mihail Neamţu: Domnule Președinte, Respectuos vă întreb, tot cu gândul la Doamna Thatcher (pe care spuneți că o admirați): ce mare virtute e aia să cheltui 5 miliarde de euro într-un an petrecut la cârma Ministerului Dezvoltării? Dreapta înseamnă oare cheltuieli mari pentru Stat sau, dimpotrivă, mai multă cumpătare? Nu măsurăm puțin și eficiența celor 6000 de proiecte derulate sub mandatul doamnei Udrea? Ce zice DNA despre Gala Bute patronată de șefa PMP? Pe cine a îmbogățit? A ieșit câștigat poporul român sau niște firme de casă? E doar un gând melancolic pentru vara lui 2014. Bătălia pentru reforma Statului o mai dă astăzi doar Monica Macovei, între toți candidații la prezidențiale. Și Noua Republică, cu voia Dumneavoastră.

Cătălin Prisacariu: la rece: elena udrea nu are datele profesionale și politice să fie președinte, deci candidatura ei e o eroare. grosolană. și nici măcar cu sprijinul actualului președinte nu se schimbă mare lucru.

Share