Eduard Hellvig, nominalizat director la SRI

Share

Eduard Hellvig, nominalizat director la SRI

Eduard Hellvig a fost nominalizat acum de preşedintele Klaus Iohannis ca director la Serviciul Român de Informaţii.

UPDATE UDMR va sus’ine numirea lui Eduard Hellvig director la SRI.

Circulă pe surse informaţia conform căreia Mihai Răzvan Ungureanu va fi nominalizat de către Iohannis la conducerea Serviciului de Informaţii Externe, pe lângă Eduard Hellvig la SRI.

Klaus Iohannis a declarat că a căutat pe cineva pregătit, cu energie, care să aducă şi calmul necesar în acest spaţiu şi că acesta ar fi, în viziunea sa, Eduard Hellvig.

Iohannis a precizat că nu a dorit să fac nominalizările pentru şefia SRI şi SIE împreună, astfel că a anunţat doar nominalizarea lui Eduard Hellvig la Serviciul Român de Informaţii (SRI), urmând ca în perioada următoare să facă o nominalizare şi pentru Serviciul de Informaţii Externe (SIE).

Întrebat ce calităţi l-au recomandat pe europarlamentarul Eduard Hellvig pentru această funcţie, Klaus Iohannis a spus:

Atunci când m-am gândit la o persoană pe care să o propun ca director la SRI, am căutat pe cineva care este pregătit pentru o astfel de poziţie, care are pregătirea necesară, are energia necesară, care cunoaşte actorii politici, care are suficiente cunoştinţe despre activitatea Serviciului şi care este o persoană care vine să aducă calmul necesar în acest spaţiu.

Iohannis a mai arătat că, ”pe de altă parte, a căutat o persoană care pentru el reprezintă garanţia unui parcurs de modernizare şi de europenizare pentru acest Serviciu”.

Share