home POLITICA Ecaterina Adronescu: Unii primari au plătit manifestanţii #Rezist

Ecaterina Adronescu: Unii primari au plătit manifestanţii #Rezist

Share

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei şi membru marcat PSD, jigneşte manifestanţii care au protestat ieri. Ea spune că amr fi primit informaţii, conform cărora unii primari ar fi plătit protestatarii ca să protesteze.

Cocoş şi Abramburica, audiaţi la DNA, Dosarul Cutezătorii

Declaraţiile au fost făcute telefonic, asară, în timpul protestelor, la Digi24. Andronescu era intervievată de jurnalistul Andrei Tomescu. Ea susţine că protestele antiguvernamentale strică imaginea României în lume.

Ecaterina Andronescu: Protestele transmit semnalul că ţara e neguvernabilă

Pot să vă transmit mesajele care spun că unii primari, vă dau exemplu un mesaj primit de cineva din Roman, au plătit transportul celor care au ieșit în stradă. Dacă ies pentru că sunt nemultțumiți este dreptul lor constituțional și trebuie să îi respectăm.

, a spus Ecaterina Andronescu. Demnitarul afirmase anterior:

Dacă aceste demonstrații generează instabilitatea țării, dacă ele transmit un mesaj în afară că România este într-o țară neguvernabilă, atunci trebuie să își asume repsonsabilitatea toți cei care poate din spate i-au îndemnat să iasă.

Dacă cineva vrea să arate că România este o țară neguvernabilă, trebuie să își asume responsalibitatea.

Ecaterina Andronescu susţine că îşi doreşte o justiţie independentă

Manifestanţii sunt revoltaţi de propunerile de modificare la Codurile Penale. Dar Ecaterina Andronescu transmite semnale liniştitoare:

Codurile penale nu au fost modificate. În ce privește cele trei legi care au trecut prin Parlament, sunt departe de a fi intrat în vigoare. Sunt pe masa CCR și dacă Curtea va decide că anumite articole sunt neconstituționale, acele articole trebuie modificate urgent.

Atenţie: PSD se gândeşte aşadar că poate trece mutilarea Legilor Justiţiei, cu excepţia unor articole, pe care CCR le va declara neconstituţionale. Ea susţine că…

Îmi doresc o justiție independentă. Nu am văzut care ar fi articolele care afectează independența Justiției, pentru că eu cred că într-un stat de drept Justiția trebuie să fie independentă.

Logica îmbârligată a politicianului probabil mincinos

Să analizăm aşadar ultima frază citată. Ecaterina Andronescu spune că nu a văzut articolele de lege care afectează independenţa Justiţiei. Din ce motiv nu le-a văzut? Pentru că ea crede într-un stat de drept, în care “Justiţia trebuie să fie independentă”.

Între prima parte şi cea de-a doua (fraza subordonată circumstanţială de cauză) nu există o legătură logică. Ceea ce se constată este exclusiv existenţa unei promisiuni implicite, fără acoperire, a unui politician suspectat de fapte de corupţie în Dosarul Microsoft.

Abramburica sugerează că manifestanţii fac presiuni asupra CCR

Ecaterina Andronescu, senator PSD, a mai afirmat că aceia care afirmă că modificările la Legile Justiţiei afectează independenţa sistemului judiciar “trebuie să le citească” şi “să aibă răbdare ca CCR să își spună cuvântul”.

Politicianul vorbeşte despre CCR ca despre o instituţie a statului democratic. Dar CCR este azi o instituţie ocupată. Andrei Tomescu o întreabă pe Abramburica: “Ce credeți că se va întâmpla cu aceste legi în urma protestelor de stradă?” Andronescu răspunde:

Protestele din aceasta seară nu ar trebui să influențeze în niciun fel CCR, să nu fie o presiune asupra Curții. Vom respecta ce spune Curtea.

Citeşte şi
Un atac concertat al tandemului Marius Pieleanu – Bogdan Chirieac a avut loc recent, la
Mai mulți protestatari Rezist din asociația "Evoluție în Instituție" a lui Cristian Mihai Dide au
Jurnalistul Ion Cristoiu comentează situaţia din Franţa şi protestele „vestelor galbene”, spunând că sunt efectul
Un rpotest de amploare este anunţat pentru această seară, de Ziua Naţională, la Piaţa Victoriei
Jurnalistul Rareş Bogdan este atacat de un fost ministru. Mai nou, moda este că politicienii efectuează
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache (PSD), a anunţat că a consultat un avocat şi va
Ministrul de Interne Carmen Dan spune că își va asuma un proiect de modificare a
Declaraţia oribilă de ieri a liderului PSD Adrian Ţuţuianu cu drogaţii Rezist, are o semnificaţie
Deputatul PSD Liviu Pleşoianu i-a transmis pe Facebook primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, vicepreşedinte al
Un nou protest anti-guvernamental este anunţat să aibă loc duminică seară, în Piaţa Victoriei din
Share