home POLITICA După ce ne-am arătat desuurile în Parlamentul European

După ce ne-am arătat desuurile în Parlamentul European

Share

A fost o reprezentaţie jenantă, despre care s-a scris şi se va scrie mult în zilele următoare. Faţă de noi, grecii sunt pudibonzi, italienii nişte mari boieri, iar portughezii rafinaţi creatori de parabole abstracte.

Facebook

Mai aveam puţin şi ne urcam pe mesele PE, de mână cu unii cosângeni de doctrină politică din arcul parlamentar continental. Ieri am avut alte preocupări, care m-au împiedicat să urmăresc circul acesta imund.

Probabil că, dacă aş fi asistat la “dezbateri” – că fără ghilimele nu le pot numi – m-aş fi ascuns de ruşine sub birou şi mi-aş fi înfundat urechile cu tifon cu spirt, să nu mă infestez.

În pofida prezenţei “ponderaţilor” Miron Mitrea şi Vasile Dâncu pe B1 TV, circul antieuropean a continuat îndrăcit pe celelalte canale, cu adepţii liniei dure arătându-şi chiloţii tetra cu inimioare străpunse de săgeţi paneuropene.

Cred că ar trebui să înţelegem, acum mai mult decât oricând, un lucru simplu: PSD (FSN, FDSN, PDSR), care este rădăcina răului, nu a fost niciodată o grupare politică dedicată idealurilor democraţiei şi nu a respectat niciodată statul de drept, separaţia puterilor în stat şi alte fleacuri de-astea, făcute pentru occidentali sclivisiţi de operetă.

A fost un compromis pe care l-au făcut pentru că Mama Rusie era în vrie, iar acum UE devine neinteresantă, pentru că nu îi mai poţi toca banii (că nu te lasă) şi mai are şi probleme grave structurale.

Aşa că noua generaţie de politruci PSD, la care se adaugă hitlericii din PNL (boardul acestui partid se comportă mai ceva decât PRM-ul de altă dată) aruncă şi vor continua să arunce toxine în societatea românească.

Data viitoare când vor avea pâinea şi cuţitul în mână forţele de centru-dreapta trebuie să ştie ce au de făcut: rezecţia radicală a răului. Avem nevoie de o stângă puternică, însă dedicată statului de drept.

Dacă nu va fi astfel, data viitoare noul puseu contra statului de drept s-ar putea să fie fatal pentru tot ceea ce am câştigat cu atâta efort şi multe sacrificii în 22 de ani de democraţie cu frâna de mână pesedistă trasă.

Citeşte şi
Au trecut şase luni şi câteva zile de la alegerile din 16 noiembrie, în care
La ceas de dimineaţă, pe la prânz, spre seară, dis-e-dimineaţă USL (cenzurat) Klaus Iohannis a
Klaus Iohannis este păcălit, pe zi ce trece, într-o măsură tot mai mare, de Sistemul
PNL (marele PNL, noul Partid Naţional Liberal) nu trebuie să intre acum la guvernare, pentru
Alina Mungiu ar putea să fie catastrofa umanî care să acapareze proximitatea preşedintelui Klaus Iohannis.
PSD iar se culcă noaptea cu triumful la rever, roză festivă, trezindu-se învins, dezesperat. Încercarea
Am urmărit cu uimire emisiunea de acum două zile, în care Robert Turcescu a insistat
Această ţigăneală fără sfârşit dintre Ponta şi Antonescu (ba dintre Antonescu şi Ponta (Ba dintre
PSD şi PNL se luptă acum poate pe cât din electoratul USL migrează de la
Indiferent ce va face în continuare, Partidul Naţional Liberal a intrat acum pe o pantă
Share