Drulă: Solicităm în Parlament revocarea lui Bădălău, de la Curtea de Conturi

Share

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunţat că formaţiunea va solicita în Parlament înlocuirea lui Niculae Bădălău, din funcţia de la Curtea de Conturi, după ce a fost reţinut de DNA, pentru fapte de corupţie.

”Oare social-democratul cu pretenţii europene Marcel Ciolacu va face tot joc de glezne şi îl va proteja ca pe Arsene de la Neamţ şi atâţia alţii?”, s-a întrebat retoric Drulă.

”PSD se dovedeşte din nou partidul corupţilor. Nicolae Bădălau, omul numit de Marcel Ciolacu la Curtea de Conturi, tocmai a fost reţinut de DNA, pentru dare de mită şi trafic de influenţă.

Conform procurorilor, Bădălău făcea presiuni asupra primarilor de comună, pentru ca firmele apropiate de el să primească contracte, la schimb cu promisiunea unei mite de 7% din valoarea contractelor.

Nicolae Bădălau a fost recompensat cu funcţia de la Curtea de Conturi, după ce nu a mai prins un loc pe listele PSD, de la alegerile parlamentare, pentru că a jignit de mai multe ori românii din Diaspora”, a scris pe Facebook Cătălin Drulă.

El a susţinut că Bădălău nu avea nici o recomandare pentru a ajunge la Curtea de Conturi, ci, din contră, ”în 1988 a fost condamnat pentru furt şi a fost cercetat în mai multe dosare DIICOT şi DNA”.

”Mâine vom solicita în Parlament revocarea lui Bădălău din funcţie. Oare social-democratul cu pretenţii europene Marcel Ciolacu va face tot joc de glezne şi îl va proteja ca pe Arsene de la Neamţ şi atâţia alţii?”, a adăugat Drulă.

Fostul senator PSD Niculae Bădălău, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi, a fost reţinut, duminică seară, de DNA, după ce a fost într-un dosar de dare de mită şi trafic de influenţă.

Procurorii DNA susţin că Bădălău i-ar promis, în total, 170.000 de euro primarului unei comune pentru a oferi un contract unei firme administrate de o rudă a sa şi a continua să facă plăţi acelei societăţi, în cadrul unui alt contract, chiar şi pentru lucrări neconforme.

Alături de Bădălău a fost reţinut şi reprezentantul unei firme.

Share