home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Dreptatea Sfântului Mina (Tiberiu Lovin)

Dreptatea Sfântului Mina (Tiberiu Lovin)

Share

Aşa cum intuiam în urmă cu câteva zile, când abia îl săltaseră pe SOV şi era să se facă moarte de căţel nevinovat, Vântu n-a suflat mult printre gratii, ci a fost eliberat. Pentru mine, nu a fost o surpriză, de vreme ce ştiu foarte bine în a cui ţară mă aflu.

FOTO: Grosso Modo

Nu, nu în ţara lui Băsescu, tiranul care urmăreşte oameni nevinovaţi cu dube şi securişti, dar nu e în stare, halal dictator, să-şi bage după gratii duşmanii, ci în ţara judecătorilor care, de douăzeci de ani, sunt mai curând fraţi de cruce cu tâlharii, nu stâlpi ai justiţiei, în faţa cărora să tremure nelegiuiţii ca păcătoşii înaintea lui Osiris, la cântarul inimilor.

http://www.stareapresei.ro/dreptatea-sfantului-mina-tiberiu-lovin-13799.html

A judecătorilor care l-au închis, nevinovat, pe Marcel Tundrea. A judecătorilor care au lăsat-o liberă pe Carmen Păunescu, deşi ucisese trei oameni. A judecătorilor pentru care Ana-Maria Strauss reprezintă un monument de moralitate.

A judecătorilor care, pretinzând că respectă litera legii, aruncă după gratii bătrâni de 80 de ani care au mutat un gard, dar îi scot basma curată pe infractori care-şi însuşesc prin fals păduri întregi. A judecătorilor care nu-l consideră pericol public pe beizadeaua Covei, însă îi aruncă-n temniţa, pentru calomnie, pe ziarişti ce au scris despre matrapazlâcurile unor potentaţi locali.

A judecătorilor care-i ţin în puf pe infractori şi petrec până la ziuă cu interlopii, dar zdrobesc fără milă pe orice amărât care nu şi-a plătit amenda la RATB. A judecătorilor care consideră că un individ precum Vîntu, capabil să dea inamicilor “şoşoni de beton” şi să-i arunce în Herăstrău, nu reprezintă pericol social, în schimb Florentina Cârstea, asistenta de la Giuleşti, este inamicul public numărul unu, de stă de cinci săptămâni în arest, biată oiţă ispăşitoare pentru vina ei, dar şi a atâtor altora.

În vechime, pe frontonul sălilor de judecată stătea scris “Să piară lumea, dar dreptatea să triumfe”. Astăzi ar trebui să dăltuim, pe toate tribunalele din ţară, tânguirea “Lăsaţi orice speranţă voi, cei intraţi aici” – desigur, dacă în buletin nu scrie că vă cheamă Vîntu, Patriciu, Năstase şi încă multe mii de nume de aleşi, imuni la rigorile legii.

De la aceşti legiuitori ai nelegiuiriiciteste tot aici

Share