home CORUPTIE, POLITICA Dragnea are interdicţie în SUA, legată de noul dosar de la DNA

Dragnea are interdicţie în SUA, legată de noul dosar de la DNA

Share

Alexandra Maria Dragnea, fiica fostului lider PSD Liviu Dragnea, se afla în România în momentul în care joi, 5 septembrie, secretarul de stat american Mike Pompeo a anunțat interdicția de a intra în SUA.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Aceasta este valabilă pentru fostul lider PSD și cei doi copii ai lui, Alexandra și Valentin, au explicat surse din anturajul familiei Dragnea.

”Alexandra nu a fost expulzată din SUA așa cum s-a scris în presă. Pur și simplu se afla în România în momentul anunțului și urma să plece sâmbătă în California, avea bilete de avion. Ea este anul 2 la o școală de muzică acolo. Și pur și simplu nu a mai plecat”, au explicat sursele G4media.

Alexandra Dragnea (24 de ani) se stabilise de anul trecut în California cu iubitul ei, cântărețul Alex Mațaev, fost concurent la X Factor.

Pe de altă parte, surse politice au explicat G4media că interdicția aplicată de Guvernul american familiei Dragnea de a intra în SUA, ”din cauza implicării în acte de corupție semnificative”, ar avea legătură, pe lângă condamarea în dosarul angajărilor fictive, inclusiv cu noul dosar Broidy-vizita în SUA. În acest dosar a fost audiat ieri la DNA, ca martor, ambasadorul României la Washington, George Maior.

Primul care a furnizat informații despre noul dosar în care este vizat Liviu Dragnea a fost chiar el. În decembrie 2018, fostul lider PSD vorbea despre o nouă investigație DNA.

“Apropo, Călin, știi că ne-a mai făcut un dosar? O veste tristă, așa, de ziua Vioricăi. La mine e legat de vizita în SUA de anul trecut. Eu îi spun domnului Uncheșelu (procurorul DNA Jean Uncheşelu – n.r.) să meargă în continuare, dar îi spun și unde ajunge – la un ambasador. Și să văd dacă îl țin genunchii, că, dacă nu, are o mare problemă”, a declarat Dragnea în ședința Consiliului Național al PSD din decembrie 2018.

Potrivit unor surse judiciare, există 2 dosare privind vizita lui Dragnea în SUA, alături de fostul premier, Sorin Grindeanu, în ianuarie 2017, la ceremonia de inaugurare a președintelui Trump. Cei doi au fost invitați atunci de Elliot Broidy, un sponsor al campaniei lui Trump și vice-președinte al Comitetului prezidențial de inaugurare.

Un dosar este deschis de procurorii americani, care investighează modul în care Elliot Broidy s-ar fi folosit de influența sa pe lângă președintele Trump pentru a obține contracte în țări precum Angola sau România.

Presa americană, citată de G4media, a relatat că Broidy a încercat să obțină în România un contract de peste 200 de milioane de dolari pentru compania sa, Circinus, o firmă specializată în afaceri din industria militară și de securitate. De altfel, Circinius a semnat un acord cu Romarm, pe 1 februarie, fără urmări concrete însă.

Federalii americani au solicitat, prin comisie rogatorie, procurorilor români să facă verificări privind vizita lui Dragnea și Grindeanu în SUA, la invitația lui Broidy și prin mijlocirea omului de afaceri român Cristi Burci și a fiului său, Carlos Burci, au explicat pentru G4media surse judiciare.

Aceleași surse au declarat că, pe rolul DNA, există și o investigație privind promisiunile făcute de Dragnea lui Broidy de a obține contracte în România în schimbul susținerii în fața administrației Trump și a invitației la ceremonia de inaugurare. Este dosarul despre care vorbea Dragnea în decembrie anul trecut și în care a fost audiat ieri ca martor George Maior.

Cine e Elliot Broidy. A fost vicepreşedinte al Comitetului de strângere de fonduri pentru victoria candidatului la preşedinţia SUA, Donald Trump, și omul care l-a invitat pe liderul PSD Liviu Dragnea la ceremonia de învestire a actualului preşedinte american.

Broidy a fost preşedinte al fondului de investiţii Markstone Capital, însă a fost nevoit să îşi dea demisia în 2009, după ce a recunoscut că a dat mită 1 milion de dolari către oficiali ai statului New York şi către manageri ai fondurilor private de pensii.

Unul dintre investitorii Markstone Capital a fost miliardarul israelian, Benjamin Steinmetz, cunoscut în România drept unul dintre investitorii de la Roşia Montana, sponsor al campaniilor anti Soros, judecat în dosarul Ferma Băneasa.

Citeşte şi
Paul Radu, fondator Rise Project, a locuit sub acoperire în Brazilia

Paul Radu, fondatorul reţelei Rise Project, a dezvăluit că a stat două luni în Cumbuco Read more

Slugile lui Dragnea din Tr. Măgurele livrau mâncare expirată celor în carantină

Comisarii de la Protecția Consumatorului Teleorman au amendat compania Nutrelo Group cu 20.000 de lei, Read more

Două firme apropiate de Dragnea şi Vâlcov au făcut zero irigaţii

Partenerii de afaceri ai lui Dragnea Jr. au câștigat două contracte de opt milioane de Read more

CTP despre Streinu Cercel: „Are afirmaţii de tip Dragnea. Se crede managerul României”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat că Adrian Streinu-Cercel se comportă nu ca un manager Read more

Dragnea, via Codrin Ştefănescu, mesaj din Penitenciarul Rahova

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu, anunţa că a vorbit cu Liviu Dragnea şi Read more

Ce meniu de Paşte va îngurgita Dragnea, la Penitenciarul Rahova

Pentru că este pe banii noştri, Dragnea, zis Livache Puşcărache, va îngurgita la Penitenciarul Rahova, Read more

Cum ne-a lăsat Dragnea fără rezerva strategică de carne de porc

Colţii stricaţi ai lui Dragnea ies din nou la iveală. Recent, o haldă de dejecţiide Read more

Bodyguarzii care l-au păzit pe Dragnea, contract de un milion de euro cu Loteria

Firma de bodyguarzi care a fost alături de Liviu Dragnea în timp ce se deplasa Read more

LuJu cere eliberarea lui Liviu Dragnea, că e în grupa de risc Covid-19

Site-ul Lumea justiţiei, patronat de Răzvan Savaliuc, solicită ca fostul şef al PSD, Liviu Dragnea, Read more

Ferma Salcia, porcăria lui Dragnea, a intrat în insolvenţă

Ferma Salcia SA (fosta Romcip SA; CUI/CIF: 1413951), cunoscută drept “Ferma de porci a lui Read more

Share